від 27.03.2014 № 183 "Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про затвердження “Положення про участь громадян у програмі “Доступне житло”
Четвер, 03 квітня 2014, 16:14

Україна
Хмельницька міська рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від 27.03.2014 № 183

"Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про затвердження “Положення про участь громадян у програмі “Доступне житло”

 

Розглянувши лист відділу обліку та розподілу житлової площі, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 року № 140 “Про затвердження Порядку забезпечення громадян доступним житлом”, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести на розгляд сесії міської ради пропозицію про затвердження “Положення про участь громадян у програмі “Доступне житло" (згідно додатку).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови І. Прокопця.

  

Міський голова С.Мельник

 

Додаток 
до рішення виконавчого комітету
 
Хмельницької міської ради
 від 27.03.2014 року № 183

 

ПОЛОЖЕННЯ

про участь громадян у програмі “Доступне житло"

 

1. Загальні положення

1.1. Положення про участь громадян у програмі “Доступне житло“ (надалі – Положення) розроблено відповідно до ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2009 року № 1249, Постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 568 “Про внесення змін до Постанови КМУ від 11 лютого 2009 року “Про затвердження Порядку надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом”, Програми будівництва (придбання) доступного житла у Хмельницькій області на 2010-2017 роки затвердженої рішенням обласної ради від 29 вересня 2010 року № 11-31/2010.

1.2. Положення регулює порядок здійснення відбору громадян, які потребують поліпшення житлових умов та мають право на надання державної підтримки для будівництва (придбання) “Доступного житла”, формування списків громадян для участі у програмі “Доступне житло“.

1.3. “Доступне житло” – це житлові будинки (комплекси, квартири), які можуть бути побудовані (придбані) у рамках програми “Доступне житло“ за рахунок державної та місцевої підтримки, а також за рахунок власних коштів громадян, які відповідно до чинного законодавства України мають право на поліпшення житлових умов.

1.4. Державна підтримка будівництва житла надається у розмірі та порядку, визначеному чинним законодавством України. Державна підтримка здійснюється через надання пільгового кредиту або сплати 30 відсотків вартості житла за рахунок коштів державного та/або місцевого бюджету. При державній підтримці вартість 1 кв. м загальної площі не повинна перевищувати граничної вартості 1 кв. м житла, що визначається згідно з порядком використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік для надання державної підтримки з метою будівництва (придбання) доступного житла, затвердженим відповідно до чинного законодавства України.

1.5. Кандидат на участь у програмі “Доступне житло“ – це громадянин України, який перебуває на обліку у м. Хмельницькому, як такий, що потребує поліпшення житлових умов, середньомісячний сукупний дохід якого разом із членами сім’ї з розрахунку на одну особу не перевищує за даними Держкомстату п’ятикратного розміру середньомісячної заробітної плати у регіоні. Участь у програмі “Доступне житло“ громадянин може взяти лише один раз зі зняттям з квартирного обліку.

 

2. Порядок здійснення відбору громадян та формування списків громадян, які потребують поліпшення житлових умов та мають право на надання державної підтримки для будівництва “Доступного житла”:

2.1. Для участі у програмі будівництва (придбання) “Доступного житла” громадяни, які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку і які виявили бажання взяти участь у цій Програмі, звертаються в Центр надання адміністративних послуг та надають наступні документи:

- заяву на ім”я міського голови;

- довідку з місця проживання про склад сім”ї та реєстрацію;

- копії документів, що посвідчують особу громадянина та членів його сім”ї;

- копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номеру громадянинові та членам його сім”ї;

- довідки про доходи (заробітна палат, пенсія, соціальна та матеріальна допомога, стипендія та інші соціальні виплати, дохід від підприємницької, наукової, викладацької, творчої діяльності та іншої незалежної професійної діяльності, усі види винагород, грошове забезпечення військовослужбовців, дивіденди, проценти, роялті, дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав) громадянина та членів його сім”ї за останні 12 місяців.

2.2. Надані в Центр надання адміністративних послуг документи передаються у відділ обліку та розподілу житлової площі, який перевіряє відповідність кандидата до встановлених законодавством вимог.

2.3. У разі відповідності поданих документів до встановлених чинним законодавством  вимог відділ готує пропозиції для розгляду на громадській комісії з житлових питань та виконавчому комітету.

2.4. Після прийняття рішення виконавчого комітету про визначення громадян такими, що мають право на доступне житло, вони включаються до списку громадян для участі у програмі “Доступне житло” і видається їм через Центр надання адміністративних послуг витяг з рішення виконкому.

 

3. Прикінцеві положення.

3.1. У випадку внесення змін до актів чинного законодавства відповідні зміни і доповнення вносяться до цього Положення.

 

Керуюча справами виконавчого комітету Л.Черевченко

Завідуючий відділом обліку та розподілу житлової площі А. Коростіль

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02