Developed by JoomVision.com

armiya

Konkyrs

Пошук по сайту

anonsvacansy
 
 
Участь у міжнародній політиці з енергозбереження та енергоефективності

 

Одним з пріоритетних напрямків муніципальної політики є участь у національній та міжнародній політиці з енергозбереження та енергоефективності.

15 липня 2015 року на сесії міської ради депутати підтримали своїм рішенням приєднання до Європейської ініціативи “Угода мерів”. Згідно “Угоди мерів” місто зобов'язується зменшити викиди вуглекислого газу на 20% шляхом запровадження в себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії. Перелік цих заходів зазначений у Плані дій зі сталого енергетичного розвитку міста Хмельницького на 2015 - 2025 роки (ПДСЕР). ПДСЕР містить в собі опис існуючого стану енергоспоживання по місту, кадастр викидів парникових газів та каталог інвестиційних пропозицій, реалізація  проектів дозволить досягти необхідного зменшення.

Місто Хмельницький є учасником міжнародного проекту технічної допомоги Агентства з міжнародного розвитку США (USAID) "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (МЕР). В рамках проекту передбачено надання допомоги у розробці, впровадженні та моніторингу Плану дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) міста Хмельницького, залученні фінансування міжнародних фінансових організацій для проектів з підвищення енергетичної ефективності. 

В лютому 2015 року розпочалася робота з Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» по розробці ПДСЕР, був створений Дорадчий комітет з питань сталого енергетичного розвитку міста Хмельницького, до складу якого ввійшли представники управлінь, відділів міської ради, комунальних підприємств, відповідальні за заходи з енергозбереження, депутати міської ради, науковці. В І півріччі 2015 року було проведено ряд  засідань Дорадчого комітету за участю консультантів проекту МЕР. Робочою групою від міської ради прийнято участь у п’яти навчальних сесіях “Програми навчання фахівці комунальних підприємств та міських адміністрацій з питань розробки та впровадження Планів дій зі сталого енергетичного розвитку”. 

Впровадження заходів, передбачених Планом дій зі сталого енергетичного розвитку  міста Хмельницького  дасть можливість:

• поліпшити екологічну ситуацію і підвищити енергетичну безпеку завдяки впровадженню сучасних енергозберігаючих та енергоефективних технологій;

• скористатися різними механізмами міжнародної технічної та фінансової підтримки;

• застосувати у себе вдалий досвід інших учасників Угоди ;

• досягнути зниження викидів вуглекислого газу на території нашого міста.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02