Обговорено питання щодо організації у місті нічних перевезень. «Нічні» тролейбуси курсуватимуть з 1 лютого
П'ятниця, 22 січня 2016, 16:21

У кінотеатрі ім. Т. Шевченка відбулося громадське обговорення щодо запровадження нічних тролейбусних маршрутів у Хмельницькому, в якому взяли участь мешканці міста, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

alt

Провів засідання в.о. начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Сергій Шепурев. Він, зокрема, зазначив, що на електронну адресу управління наразі надійшло близько 60 пропозицій щодо запровадження нічного перевезення громадян у громадському транспорті. На основі аналізу пропозицій і зауважень від хмельничан розроблено нічні тролейбусні маршрути, що охоплюють майже всі мікрорайони міста, окрім Дубового, який належить до Південно-Західного мікрорайону. «Нічні» тролейбуси планується випустити на лінію з 1 лютого цього року.
Докладніше про організацію нічних перевезень пасажирів розповів директор ХКП «Електротранс», депутат міської ради Віктор Паламарчук.
«Міський  голова Олександр Симчишин доручив управлінню транспорту та зв’язку і ХКП «Електротранс» організувати нічні маршрути, аби, дійсно, надати послуги людям, які з тих чи інших причин хочуть пересуватися у нічний час, і здешевити їхні витрати. Порадившись, ми прийняли рішення запровадити три нічних маршрути», - зазначив Віктор Паламарчук.
За словами керівника ХКП «Електротранс», «нічні» тролейбуси курсуватимуть містом від 24:00 до 5:00 за такими маршрутами: №1 "Катіон – Ракове" (через вулиці Тернопільську і Кам’янецьку), у зворотньому напрямку тролейбус курсуватиме через Львівське шосе (за ніч тролейбус може зробити три оберти); №2 "Залізничний вокзал – ВО "Алмаз" (мікрорайон Гречани)»; №3 "АС № 2 – Озерна" (через вулиці Подільську, маршала Рибалка та проспект Миру), у зворотньому напрямку – через Старокостянтинівське шосе.
 «Обов’язково буде прив’язка до розкладу руху «нічних» потягів, адже велика кількість людей у нічний час приїздять до нашого міста саме цим видом транспорту. Вже налагоджено співпрацю з керівництвом залізничного вокзалу, яке погодилось оголошувати інформацію про прибуття «нічних» тролейбусів на зупинку «Залізничний вокзал», і люди матимуть можливість добратися до своїх домівок, - додав директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. -  У транспорті буде працювати водій, кондуктор. Є домовленість про те, що будуть і представники поліції, які слідкуватимуть за порядком, адже в нічний час бувають різні ситуації. Тому в плані порядку все буде нормально».
Планово-економічним відділом підприємства зроблено розрахунки, які підтверджують, що при перевезенні 400 пасажирів на трьох нічних маршрутах вартість проїзду складатиме 6 гривень, що і передбачено у проекті рішення виконавчого комітету міської ради «Про проведення обстеження пасажиропотоків».
Однак, вартість тарифу залежатиме від пасажиропотоку. За словами Віктора Паламарчука, якщо пасажирів буде менше, тариф буде переглядатися у сторону збільшення, і навпаки, або ж взагалі розглядатиметься питання доцільності продовження нічних перевезень пасажирів через їх нерентабельність.
Пасажиропотік вивчатиметься з 1 лютого цього року впродовж трьох місяців. Проїзд у «нічних» тролейбусах буде платним для всіх категорій населення. Щодо перевезення багажу у тролейбусах нічних маршрутів, то його оплата здійснюватиметься на загальних підставах.
Для зручності хмельничан та гостей міста на усіх зупинках вищезазначених маршрутів будуть встановлені таблички з графіком руху "нічних" тролейбусів.
 
alt
У ході активного обговорення  учасники зібрання озвучували різні пропозиції, що стосувалися комфорту у громадському транспорті, запровадження електронних карток, підлаштування графіків руху громадського транспорту під графік роботи потягів, які прибувають у наше місто в нічний час тощо.
У заході взяв участь хмельничанин, представник державного підприємства, яке займається перевезенням пасажирів у швидкісних потягах. Він, зокрема, запропонував розробити графік руху «нічних» тролейбусів, який би був підлаштований під графік руху окремих «нічних» потягів: «Це потяги, що прибувають у Хмельницький з 01.30 до 03.30 ночі, а саме: №№82, 118, які прямують до Києва, №870,  №109 – до Львова, №805 – до Вінниці і №36 – до Одеси. У них завжди є досить великий пасажиропотік».
Щодо пропозиції введення електронних карток для проїзду у траспорті виконуючий обов’язки начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев зазначив, що наразі управління спільно з тернопільською фірмою вивчає пропозицію встановлення обладнання у тролейбусах і всіх інших транспортних засобах ХКП “Електротранс” - gps-трекерів, а кондукторам - валідатори для зчитування кількості поїздок пасажирів. Орієнтовна вартість такого проекту складає 3 млн. 200 тисяч гривень. Це питання буде винесено на розгляд сесії міської ради. Крім цього, вивчаться пропозиція введення місцевої «картки пільговика».
Висловлені хмельничанами пропозиції щодо запровадження «нічних» тролейбусів та пріоритетних напрямків руху будуть враховані при розгляді відповідного проекту рішення на засіданні виконавчого комітету, яке відбудеться 28 січня.
Пропозиції щодо запровадження нічних перевезень пасажирів у громадському транспорті можна також надсилати на електронну адресу управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02