Портал IGOV – адмінпослуги для хмельничан онлайн
Понеділок, 01 лютого 2016, 10:41
29 січня представники виконавчого комітету Хмельницької міської ради підписали Меморандум про співпрацю з волонтерами проекту IGOV, що передбачає надання мешканцям міста адміністративних послуг через мережу Інтернет. У нашому місті проект розпочав свою роботу набагато раніше і деякі послуги хмельничани уже можуть замовити на порталі IGOV.
Один з головних волонтерів проекту, директор ІТ-напрямку "Приватбанку" Дмитро Дубілет, впевнений - якби не підтримка Хмельницької міської ради - нічого б не вдалося.
"З ідеєю запровадити надання адмінпослуг через інтернет ми прийшли до міського голови Олександра Симчишина. Він разом із заступником Володимиром Гончаруком відразу запевнили, що активно сприятимуть такій інновації, - розповідає пан Дмитро. – І, дійсно, під час роботи у нас не виникає жодних проблем, міська рада у всьому йде назустріч. Хоч, так би мовити, флагманом з надання адмінпослуг через портал IGOV є місто Дніпропетровськ, проте завдяки такій зацікавленості влади Хмельницького у співпраці з нашими волонтерами ваше місто зовсім скоро може стати лідером проекту."
alt
Заступник міського голови Володимир Гончарук розповів, що волонтери проекту працюють в Хмельницькому вже більше місяця, проте, офіційно підписати Меморандум про співпрацю вирішили лише зараз, коли з'явився перший результат.
"Ми чудово розуміємо, в який час живемо, тому ідея з переведенням адмінпослуг у електронний формат нам дуже сподобалася. Наразі волонтери уже опрацювали низку послуг, що надавалися в ЦНАПі та управлінні праці і соціального захисту населення. Далі буде більше, - обіцяє заступник міського голови."
alt
Необхідність надання послуг у режимі онлайн тісно пов'язана з боротьбою із корупцією. Немає особистого контакту з посадовцем - немає загрози протиправних дій.
Скористатися порталом IGOV дуже просто. Зайшовши на сайт за посиланням і обравши регіон проживання та послугу, яку ви хочете отримати, вам потрібно буде пройти ідентифікацію. Для цього є два шляхи - електронний підпис, який мають здебільшого підприємці, та ідентифікація банком. Другий шлях значно простіший: на сторінці вам потрібно буде обрати банк, який вас обслуговує, далі - пройти авторизацію через звичний всім інтернет-банкінг. Після цього ви отримаєте на електронну пошту листа із потрібним документом або з датою та місцем, де його можна буде забрати. Тим часом у системі відбувається те, чого ми не бачимо: банк автоматично надсилає посадовцю, відповідальному за видання цієї довідки чи послуги, весь необхідний пакет документів - копії паспорта, ідентифікаційного коду тощо. Необхідності демонструвати ці документи особисто вже немає. Вам залишається лише забрати довідку, дозвіл чи інший документ в зазначений час.
Наразі мешканцям Хмельницького доступно надання в онлайн-форматі 55 адмінпослуг, проте зовсім скоро їх буде значно більше. Так, серед планів волонтерів проекту - можливість оформлення у пологовому будинку всіх документів на новонароджену дитину, в тому числі - соціальної допомоги, автоматична зміна всього пакету документів жінки, що змінює прізвище, одразу після реєстрації шлюбу в РАЦСі тощо.
Очікується, що з часом проект отримає загальнодержавну підтримку.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02