Як залучити ґрантові кошти навчали у міській раді
Четвер, 18 лютого 2016, 15:59
altСемінар «Можливості залучення грантових коштів на фінансування проектів розвитку міста» зібрав у сесійній залі посадовців структурних підрозділів міської ради, керівників комунальних підприємств, закладів культури, освіти, соціальних закладів міста та інших зацікавлених.
«Мета нашого семінару – показати усі можливості залучення грантових коштів. Оскільки грошей у бюджеті не вистачає на усі потреби містян, ми повинні використовувати інші шляхи, щоб робити життя хмельничан максимально комфортним. Тож написання ґрантових проектів – це один з них. Існує багато напрямків, які можна реалізовувати за рахунок коштів «донорів», і ми розповімо про деякі з них» - наголосила у вітальному слові завідуюча відділом енергозбереження та інвестиційної політики Наталія Плеканець.alt
Заступник завідуючої відділом енергозбереження та інвестиційної політики – завідуюча сектором інвестицій Тетяна Пшедзял детально розповіла присутнім про можливості фінансування проектів, існуючі ґрантові програми та інтернет-ресурси, де публікуються оголошення про грантові конкурси, також розглянули основи написання проектів.
Своїм успішним практичним досвідом поділились запрошені громадські активісти - директор ОГО «Центр стратегічних ініціатив» Наталія Шмурікова та голова ХОМГО «Територія» Андрій Захарко, які мають десятки реалізованих ґрантових проектів за плечима.
Наталія Шмурікова розповіла присутнім, як описати проблему в ґрантовому проекті та проінформувала, що може привабити фонд і переконати експертів надати перевагу певному проекту.
Продовжив цю тему голова ХОМГО «Територія» Андрій Захарко, який надав практичні рекомендації щодо підготовки грантових проектів. Він розповів про написання ґрантової заявки для отримання коштів на реалізацію проекту “Фестиваль Республіка – мистецька інтервенція в урбаністичний простір міста”.
Семінар відбувся у форматі діалогу. Усі присутні на зібранні могли висловлювати власну думку щодо почутого та ставити запитання. Тому семінар був цікавим та продуктивним.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02