Тарифи на проїзд у маршрутках стали предметом громадського обговорення
Четвер, 25 лютого 2016, 11:05

Близько півтори сотні хмельничан прийши на громадське обговорення щодо тарифу на перевезення пасажирів у громадському транспорті, що курсує на міських автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі, яке відбулося у міському будинку культури. Мова йшла про підвищення вартості проїзду на цих маршрутах на 50 копійок, тобто від 3,00 гривень до 3,50 за одну поїздку. Участь в обговоренні взяли депутати міської ради, фахівці управління транспорту та зв’язку, перевізники, члени громадських організацій, представники засобів масової інформації, громадськість міста. На захід також завітав заступник міського голови, куратор транспортної галузі міста Андрій Бондаренко. Провів засідання заступник начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Сергій Шепурев.

alt

Ініціаторами збільшення вартості проїзду є хмельницькі перевізники, тому під час громадського обговорення вони пояснювали та аргументували конкретними даними щодо необхідності відповідного кроку.
За наданими перевізниками документами, які ґрунтовно вивчили фахівці управління економіки, обґрунтований тариф становить 4,09 грн.

alt

Управління транспорту міської ради підготувало проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів в місті Хмельницькому у міському пасажирському транспорті загального користування», яким планується повернути тариф на проїзд у маршрутках, який діяв минулого року – 3,50 грн. Проект рішення оприлюднений для обговорення на офіційному сайті міської ради.
Вартість проїзду у транспорті, який здійснює пасажирські перевезення на автобусних маршрутах загального користування в звичайному режимі руху (в автобусах), залишається незмінною – 3,0 гривні, відповідно до рішення виконкому від 24.09.2015 року № 693 «Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів в місті Хмельницькому у міському пасажирському транспорті загального користування».
Сергій Шепурев наголосив, що це – компромісний варіант, який пропонує міська влада, адже перевізники вимагають підвищити проїзд до 4 гривень.
За словами перевізників, вони поки що погоджуються на підвищення вартості проїзду на 50 копійок, однак заявили, що цей тариф для них збитковий і лише частково вирішить їхні проблемні питання, тому надалі вони вимагатимуть його збільшення.
Під час слухань всі охочі мали можливість висловити свою думку та поставити запитання до виступаючих.
alt
Зокрема, пропонувалося віддати всі перевезення у комунальну власність, переглянути і тариф на перевезення пасажирів у тролейбусах, скасувати пільги на проїзд у громадському транспорті та надати натомість адресну допомогу певним категоріям хмельничан тощо.
Бурхливе обговорення питання тривало понад півтори години. Сергій Шепурев запевнив, що усі озвучені учасниками обговореня пропозиції будуть враховані виконавчим комітетом міської ради.
alt
 
Проект рішення розглядатиметься на одному з наступних засідань виконавчого комітету.
Представник транспортної галузі також повідомив присутнім, що наразі триває проведення аудиту ХКП «Електротранс». Обстежують пасажиропотік та рухомий склад підприємства.
alt
Крім того, підготовлено проект рішення виконавчого комітету про обстеження пасажиропотоку у Хмельницькому на міських маршрутах загального користування. Заплановано дослідити кількість пасажирів пільгових категорій громадян, що користуються громадським транспортом, доцільність деяких маршрутів та провести комплексне обстеження транспортної галузі міста.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02