Ювілей Лесі Українки відзначили у бібліотеках міста
Понеділок, 29 лютого 2016, 12:11
Велику спадщину залишила нам Леся Українка: це і переклади, і поезія, і драматичні твори. Саме тому її творчість увійшла в безсмертя, а її твори перекладені багатьма мовами світу. Проте кожен повинен відкрити поезію Лесі Українки для себе сам, аби взяти те, чого потребує.
До центральної бібліотеки на літературну годину: «Мрії зламане крило», присвячену 145-річчю від дня народження Лесі Українки завітали учні 10-а класу гімназії №1.
Щоб зрозуміти цю виняткову, геніальну поетесу учні разом з бібліотекарем мандрували численними дорогами, що простиралися перед Лесею в усі кінці світу, слухали її завжди живі поезії.
«Такі заходи дуже потрібні, адже сьогодні у бібліотеці діти дізналися набагато більше про життя і творчість Лесі Українки, почули поезії та відкрили для себе цікаві факти, про які не можна прочитати у шкільних підручниках», – сказала Оксана Романівна Гуцалюк, вчитель гімназії  №1.
alt
Літературну годину «Нехай мої струни лунають», аби вшанувати українську поетесу, перекладачку, громадську діячку Лесю Українку, від дня народження якої виповнюється 145 років, влаштували і працівники бібліотеки-філії №3. Її відвідали учні 9-Б класу НВК №7.
Доповнили літературну годину виступи учениці ДШМ «Райдуга» Юлії Гриб та її керівника Тетяни Міцель. Вони виконали пісні на слова Л. Українки. Також присутні із задоволенням переглянули книжкову виставку творів майстрині слова та літературу про неї. Тепер школярі точно знають, куди можна звернутися за матеріалами у разі потреби.
«…Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає… », – із цих слів Лесі Українки розпочала бібліотекар бібліотеки-філії №4 годину поезії «Обернуся в легенду» для учнів 8-В класу СЗШ №8.
Школярі познайомились з творчістю великої поетеси, про яку чули неодноразово, більш ширше дізналися про її життєвий та творчий шлях.
Наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, її літературна спадщина не залишає байдужими читачів і сьогодні.
Не зважаючи на свою хворобу працювала так, що ми вже стільки років захоплюємося нею як жінкою, яка увійшла в історію української літератури як поетеса мужності і боротьби. Рядками своїх віршів вона виховує любов до українського поетичного слова, до Вітчизни», – поділилась своїми враженнями Настя Яночкіна.
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02