Символ вічності
Середа, 02 березня 2016, 16:26

 

Кобзарева декада розпочалася в Народному Домі «Просвіти» міста Хмельницького, де протягом 1-10 березня відвідувачі мають нагоду стати її активними учасниками.
alt
 
Їх увазі пропонується книжкова виставка «Шевченко і час», де експонуються  видання української діаспори США, Канади, Чехії, Молдови, Німеччини з цікавими матеріалами про життя і творчість Кобзаря.
Особливу увагу привертає Пам’ятна книга з Указом № 86-749, який підписав 13 вересня 1960 року Президент США Дуайт Ейзенхауер про встановлення пам`ятника Тарасу Шевченку у Вашингтоні.
На виставці також представлена Біблія в перекладі Івана Огієнка (Митрополита Іларіона), його прижиттєві видання часопису «Віра і культура» та  знаменитий твір «Тарас Шевченко», де  автор правдиво аналізує «Кобзар».
 
alt
 
Біблія і «Кобзар», які мають бути в кожній українській родині – це книги на всі часи – вони Вічні!
Висновок один: «І день його життя і день його смерті, замикаються в одне коло, творять один замкнутий цикл – символ вічності» (Євген Маланюк).
Протягом десяти днів проходять тематичні зустрічі членів правління  міської «Просвіти» з учнями навчальних закладів міста Хмельницького: СЗОШ № 7, 8, 12 (на фото),13, гімназії № 2, НВО № 5 імені Сергія Єфремова,  колегіуму імені Володимира Козубняка (на фото).
Щоденно протягом Кобзаревої декади учасники програм «Просвіти» переглядають фільм «Край, де народився геній».
alt
В ефірі обласного радіо звучатиме авторська програма голови Хмельницької міської «Просвіти» Зої Діденко на тему: «Тарас Шевченко у приватному житті».
Завершиться Кобзарева декада 10 березня конкурсом на краще читання поезії Тараса Шевченка «Свою Україну любіть», який проводитиметься серед учнів навчальних закладів міста Хмельницького
 
За інформацією Хмельницької  міської «Просвіти»                                                                                                                                                  
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02