Хмельницька міська рада працює над залученням коштів з альтернативних джерел
Четвер, 03 березня 2016, 10:41

 

З метою залучення коштів державного бюджету, отриманих від продажу частин установленої кількості викидів парникових газів згідно статті 17 Кіотського протоколу, на реалізацію проекту “Капітальний ремонт внутрішнього освітлення приміщення Хмельницького дошкільного навчального закладу № 46 “Подоляночка” по вул. Завадського, 8/1, в м. Хмельницькому” в сумі 239,848 тис. гривень, направлено заявку Міністерству екології та природних ресурсів України.
Для участі на умовах пільгового кредитування у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті “Програма розвитку муніципальної інфраструктури України” Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України подано проекти:1. У галузі “Водопостачання та водовідведення” – інвестиційний проект “Реконструкція/модернізація каналізаційних очисних споруд” вартістю 26,3 млн. долл. США. Мета проекту – підвищення ефективності роботи системи водовідведення, покращення якості та надійності надання послуг, забезпечення екологічної безпеки, стабільне функціонування підприємства. Проект передбачає виконання наступних видів робіт:
- Будівництво ГКНС і реконструкція каналізаційних очисних споруд, включаючи комплекс зневоднення, стабілізації та знезараження осаду з можливістю його подальшого використання як органо-мінерального препарату для рекультивації земель
- Будівництво комплексу обробки осаду з отриманням біогазу та переробки його в теплову та електричну енергію.
2. У галузі “Енергоефективність будівель” – інвестиційний проект “Комплексна термомодернізація будівель бюджетної сфери” вартістю 186 млн. гривень, до якого планується включити 22 навчальних заклади та 9 лікувальних закладів загальною площею понад 150 тис. м2.
В рамках проекту передбачається впровадження комплексу енергозберігаючих заходів, спрямованих на скорочення обсягів споживання теплової і електричної енергії та підвищення енергетичної ефективності будівель, включаючи:
- Заміну ламп розжарювання на енергозберігаючі лампи;
- Встановлення аераторів на водопровідні крани або заміна кранів;
- Облаштування індивідуального теплового пункту (ІТП) з погодним регулюванням;
- Теплоізоляцію трубопроводів та засувок систем теплопостачання;
- Гідравлічне регулювання системи опалення;
- Термомодернізацію зовнішніх стін;
- Заміну вікон на двохкамерні металопластикові;
- Утеплення зовнішніх вхідних та балконних дверей;
- Термомодернізацію дахового перекриття.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02