Якісно та економно: нова гілка водогону працює на "відмінно"
Субота, 12 березня 2016, 14:43

3,2 кілометра нової гілки Чернелівського водогону — черговий крок до безперебійного водопостачання міста. Ділянка, яку збудували в останні місяці минулого року, запрацювала. Загалом гілка вже має протяжність 15 кілометрів. Побудувати треба ще майже стільки ж. Розпочали будувати другу гілку водогону давно. У 2011 році робочій групі на чолі з нинішнім міським головою, а тоді — депутатом міськради Олександром Симчишиним вдалось відстояти право виступати замовником робіт КП “Хмельницькводоканал”. Уже на посаді очільника міста він особисто контролював будівництво.

alt

 
"Завдяки тому, що ми маємо 15 кілометрів нової гілки водогону, містяни не відчувають незручностей під час аварій, - пояснює міський голова Олександр Симчишин. - Так, наприклад, кілька тижнів тому ми мали серйозний порив, проте, мешканці Хмельницького в час його ліквідації отримували воду без збоїв. У 2015 році було освоєно 34 мільйони гривень, з них 3 мільйони — співфінансування з міського бюджету. Загалом було виділено 40 мільйонів, але завдяки пропозиції переможця тендеру — компанії “Будальянс” - для держбюджету було заощаджено 6 мільйонів гривень. Ці кошти повернулися у казну країни.
alt
”Суттєвим кроком до здешевлення вартості робіт стало й те, що з того часу, коли за будівництво взявся “Будальянс”, вдалося налагодити поставку комплектуючих із заводу без посередників, як то було раніше.
На зекономлені кошти - 2,7 мільйони гривень - було реконструйовано частину існуючих свердловин та відремонтовано колектор на Гречанах. 
“Завдяки новій гілці водогону місто Хмельницький матиме якісну питну воду та надійне водопостачання. Кошти на нього виділили восени і вже в листопаді-грудні усі роботи були виконані”, - розповідає заступник міського голови Анатолій Нестерук.
alt
“Будівництво такого об'єкта — для нас не зовсім звичне, - зізнається Іван Крутилко, представник виконавця робіт. - Були сумніви, бо доводилося виконувати роботи за 2 місяці. Основні складові — імпортні, їх доставляли в Україну з Турції морем напряму із заводу. Але ми впоралися. Основну роботу виконали в листопаді, а вже в грудні будували розподільчі камери. Ми щасливі, що змогли показати, наскільки економно можна виконати таку роботу. Сподіваємося, що наша робота буде оцінена належно. Обов'язково будемо брати участь у тендері на продовження будівництва”.
“Зроблено ще один крок до якісного забезпечення мешканців міста водою. Завдяки будівництву нової гілки водогону ми економимо за місяць 50 тисяч гривень. А завдяки будівництву водогону загалом щомісяця витрачаємо на 2 мільйони гривень менше”, - каже очільник КП “Хмельницькводоканал” Віталій Кавун.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02