Відлунала «Пісня над Бугом»
Четвер, 24 березня 2016, 15:37

22 та 23  березня 2016 року Хмельницький палац творчості дітей та юнацтва проводив V Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-конкурс юних вокалістів «Пісня над Бугом».

Фестиваль покликаний сприяти відродженню та утвердженню духовних цінностей українського народу, залученню дітей та юнацтва до вивчення та розуміння кращих зразків традиційного народного та сучасного українського мистецтва, впровадженню новітніх форм музичного естрадного мистецтва, естетичному та духовному розвитку молодого покоління.
На свято вокального мистецтва з’їхались понад 500 виконавців із 13 областей нашої країни: Київської, Кіровоградської, Вінницької, Житомирської, Львівської, Харківської, Сумської, Донецької, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької та Волинської.
У фестивалі-конкурсі брали участь солісти, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети) та вокальні ансамблі у номінаціях «народний спів» та «естрадна пісня» у п’яти вікових категоріях: І – від 5 до 8 років, ІІ – від 9 до 11 років, ІІІ – від 12 до 14 років, ІV – від 15 до 16 років, V – «Студент». Оцінювало виступи компетентне журі під головуванням Народної артистки України, солістки Хмельницької обласної філармонії Марії Ясіновської.
Твори, які звучали під час конкурсного дня, вражали різноманіттям стилів, напрямів та манерами виконання. Але перевагу юні виконавці надали українському вокальному мистецтву. Наряду з творами молодих, але відомих, авторів звучали невмирущі твори Володимира Івасюка, українські народні пісні в сучасній обробці, класика естрадної музики європейських країн в сучасному аранжуванні.
alt

Глядачі бурхливими оплесками вітали юних талантів фестивалю.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02