Влада чує громаду, громада дає завдання владі
П'ятниця, 25 березня 2016, 12:17

За останніх два-три місяці помітно збільшилось можливостей для хмельничан поспілкуватися з владою…

27 листопада 2015 року запрацював розділ "Електронні звернення", 28 січня цього року розпочав роботу портал "Електронні петиції", зовсім недавно містяни отримали змогу скористатись "Відкритим містом"…
Це нові для нашого міста канали комунікації у форматі "громада-влада і влада-громада".
Нікуди не поділися і "старі" можливості. Тисячі мешканців обласного центру звертаються до міської ради та її виконавчого комітету через відділ роботи зі зверненнями громадян, який розташовано за адресою: вулиця Гагаріна, 18. До речі, більшість новітніх каналів зв'язку також обслуговують працівники цього відділу.
То ж сьогодні ми вирішили розпитати завідувача цього відділу Анатолія Савченка про те, як приживаються згадані нововведення в місті…
alt
Анатолію Денисовичу, багато хмельничан звертаються до міської влади?
Сказати, що багато – майже нічого не сказати. Цьогоріч фіксуємо небувалу кількість різноманітних звернень. Я не перший рік очолюю відділ і маю можливість порівнювати. Так ось, за два місяці поточного року відділом зареєстровано 4931 звернення, це майже вдвічі більше, ніж минулого року. Ми, працівники відділу, чесно кажучи, не чекали такої активності.
Стало цікаво – це наша хмельницька особливість чи загальнодержавна тенденція. Вирішили поцікавитись ситуацією в наших сусідів… І ось яка картинка вималювалась: до Рівненської міської ради за подібний період надійшло 1288 звернень, до Луцької - 1080, до Тернопільської - 3400, до Івано-Франківської - 1667. Як бачите, активність заявників все таки є нашою хмельницькою прикметою. Десь, і то віддалено, спостерігається подібна тенденція у Тернополі.
Чим можете пояснити такий "аншлаг"?
Пояснення одне і воно очевидне… Нинішні міські очільники не тільки декларують свою доступність і відкритість, але й роблять конкретні кроки для розв'язання чималої кількості проблем, які накопичилися в місті. Наприклад, роками велася мова про недостатню кількість місць у дитячих садочках; матері буквально штурмували дошкільні навчальні заклади… І лише цього року в бюджеті передбачили реальні кошти на спорудження чотирьох дефіцитних нині дитячих закладів. Навіть більше, в мікрорайоні Озерна споруджуватиметься не один дитсадочок, а цілий навчально-виховного комплекс. До його складу увійдуть загальноосвітній навчальний заклад I ступеню на 480 учнів (тобто, початкова школа) та дошкільного навчального закладу (ясла-садок) на 215 місць. Земельна ділянка під цей об'єкт виділена, розробка проектно-кошторисної документації завершується, будівництво планується розпочати ще у поточному році… Споруджується дитсадок у Ружичній, на черзі - мікрорайони Гречани та Лезнєве.
У цей складний час, коли багато хмельничан ледве зводять кінці з кінцями, постало нагальне питання збільшити грошові видатки для допомоги. І це вже зроблено. На 2,6 млн грн. збільшено кошти на одноразову матеріальну допомогу незаможним містянам (з 3,4 млн.грн. до 6,0 млн.грн.). Сьогодні матеріальну підтримку, а це вже коло півтора мільйона гривень, отримали тисячі хмельничан.
За відповідними заявами надано 158 земельних ділянок захисникам України - учасникам АТО.
Прихильники здорового способу життя нарікали на нестачу сучасних спортивних майданчиків. Міська влада, маючи, як мовиться, гарний слух і бажання працювати для громади, передбачила спорудження за кошти міського бюджету вже цього року будівництво трьох спортивних ігрових майданчиків зі штучним покриттям 42x22м на території навчально-виховного об'єднання №28, навчально-виховних комплексів №9 та №7. На ці роботи передбачено 2,8 млн.грн. Також планується облаштувати 12 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням, на загальну суму 575 тис.грн. та проведення ремонтних робіт з відновлення трав'яного покрову футбольного поля "Локомотив" на суму 300 тис.грн.
Або таке… Вже кілька років Хмельницький не має своєї професійної футбольної команди. Тільки лінивий не обговорював цю тему; вболівальники ганьбили владу, а команди так і не було… Днями міський голова розпорядився вивчити це питання, проаналізувати фінансові можливості і зробити все, аби наше місто мало футбольну команду майстрів. Можливо вже з наступного сезону помандрують тисячі вболівальників на стадіон і знову залунає потужне: "Поділля-Поділля…"
І цей перелік конкретних справ можна ще довго продовжувати… Тому й ідуть люди до влади.
Зрозуміло… А яка дієвість звернень громадян?
Ми аналізували цей аспект… Скажу коротко, з усіх питань, що стосуються повноважень міської влади, позитивно вирішуються приблизно 67 відсотків. Вважаю це непоганим показником.
Відомо, що електронними зверненнями та петиціями також опікується ваш відділ…
Так. Хочу сказати, що й ці комунікаційні можливості хмельничани досить швидко й вправно освоїли та почали використовувати. І знову за кілька тижнів залишили в аутсайдерах мешканців сусідніх обласних центрів. Судіть самі: за два місяці року ми зареєстрували 172 електронних звернення. Конкуренцію хмельницьким заявникам можуть скласти тільки івано-франківці, у них 168 таких звернень… Інші проявляють значно меншу активність: у Рівному зареєстрували 30 електронних звернень, у Луцьку - 28, в Тернополі - 32…
Що ж стосується електронних петицій, то й тут активність наших земляків, як кажуть, зашкалює.
За неповних два місяці надійшло 236 петицій. Правда, не всі вони відповідають вимогам, які до них пред'являються, отже, й оприлюднюються не всі.
На сьогодні (22 березня) оприлюднено 173 петиції; в наших сусідів-тернополян - 96, у лучан - 81…
Які питання ставлять хмельничани перед міською владою в електронних зверненнях?
Найбільше звернень стосується вирішення питань, віднесених до житлово-комунального господарства. Питома вага таких звернень складає 80%.
Опікуються також питаннями благоустрою, транспортного забезпечення, житлової політики, фінансів і податкової політики, культури, сім'ї, дітей, молоді та спорту, економіки та земельних відносин.
Що ще робиться в місті для поліпшення співпраці з громадою?
Для оперативного реагування на звернення громадян та повного інформування мешканців міста з питань функціонування міського господарства регулярно проводяться прямі телефонні лінії "Міська влада відповідає" за участю міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови. За результатами проведення цього року чотирьох таких телефонних ліній зареєстровано 54 звернення від мешканців міста. Усі звернення своєчасно розглянуті, заявникам надані конкретні обґрунтовані відповіді.
Протягом цього ж періоду міським головою і заступниками міського голови, секретарем міської ради, проведено 4 виїзних прийомів у мікрорайонах міста. За результатами яких зареєстровано та опрацьовано 57 звернень від мешканців мікрорайонів.
На адресу керівництва міста надійшло 84 запити на публічну інформацію. Усі запити якісно опрацьовані, запитувачі отримали повні та обґрунтовані відповіді у встановлені чинним законодавством терміни.
Підсумовуючи, стверджую, що нові канали для спілкування влади і громади не залишилися непоміченими. Хмельничани доволі завзято користуються своїм правом на звернення до владних інституцій.
Я сказав би так: влада чує громаду, а громада ставить перед владою все нові й нові завдання…
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02