Хмельничанам роз’яснюватимуть правові аспекти реформування житлового господарства
П'ятниця, 15 квітня 2016, 15:31

 

Для належного інформування мешканців міста щодо реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» Хмельницький міський голова Олександр Симчишин своїм розпорядженням затвердив відповідний план заходів, які відбудуться впродовж квітня-травня поточного року.
Зокрема, ними передбачено проведення круглих столів, прес-конференцій та прямих ефірів на місцевих телерадіокомпаніях, підготовка спец-випуску газети міської ради «Проскурів», інформування мешканців міста у громадському транспорті, розміщення соціальної реклами на біг-бордах та сіті-лайтах.
Підприємства, які надають послуги з утримання та ремонту житлового фонду, проводитимуть роз’яснювальну роботу з мешканцями будинків щодо створення ОСББ.
Нагадуємо, що з липня минулого року вступив у дію Закон України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", який вніс революційні зміни до питання управління будинком. При впровадженні цього закону має зникнути монополія ЖЕКів на утримання будинків, натомість з'явиться конкурентний ринок для компаній, котрі надаватимуть послуги з утримання багатоквартирних будинків на договірній основі. Закон в першу чергу спрямований на заохочення та популяризацію створення ОСББ, як найбільш ефективної форми управління багатоквартирним будинком.
До 1 липня 2016 року власники квартир отримали право визначитись із формою управління своїм багатоквартирним будинком. У випадку, коли співвласники не визначились із формою управління, то управителя призначає виконавчий орган місцевої ради.

Роз’яснення до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02