Під час депутатського дня міські обранці ознайомилися із підсумками реалізації у Хмельницькому «Програми підтримки сім’ї»
Середа, 20 квітня 2016, 12:55

 

Сьогодні у стінах міської ради відбувся черговий депутатський день. Міські обранці заслухали звіт начальника управління праці та соціального захисту населення Словяна Воронецького про виконання «Програми підтримки сім’ї на 2012-2015 роки». Зокрема, він зазначив, що значна увага міської влади та громадськості приділяється роботі з багатодітними сім’ями. Станом на 1 січня 2016 року на обліку управління перебувало 1190 таких сімей (3788 дітей). Щорічно приймається рішення виконавчого комітету щодо надання одного проїзного квитка багатодітним родинам, які малозабезпечені, та жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». За рахунок міського бюджету та благодійних коштів протягом 2012-2015 років покращено житлові умови багатодітним родинам на суму 395 тис. грн.(встановлення конверторного опалення, перекриття даху, заміна газових плит, котла, придбання меблів).
alt
Управлінням земельних ресурсів та земельної реформи багатодітним сім’ям виділено 6 ділянок для ведення садівництва та 8 ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд.
З метою популяризації здорової сім’ї, народних традицій, розвитку талановитих дітей щорічно за кошти міського бюджету проводяться конкурси: «Родинне вогнище», «Родина року», «Виставки вишивок «Живопис голкою», «Я пишаюсь, я тато!», «Таланти багатодітних родин», «Готуємо дітей до школи» та інші заходи.
Налагоджено співпрацю щодо надання допомоги багатодітним родинам міста та малозабезпеченим сім’ям з трьома благодійними та громадськими організаціями: «Багатодітні сім’ї «Ненька», «Хесед Бешт», «Карітас» та Християнська місія «Рука допомоги», за рахунок яких 250 багатодітних родин міста отримали гуманітарну допомогу у вигляді одягу, побутових приладів та меблів.
За належне виконання материнського обов’язку щодо виховання дитини 127 багатодітних жінок удостоєні почесного звання України «Мати - героїня».
Лише у 2015 році було оздоровлено у дитячих таборах 12933 дітей на суму 1,2 млн. грн.
Не залишаються поза увагою сім’ї, в яких виховуються діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування і родини, в яких виховуються діти-інваліди.
В службі у справах дітей перебуває на обліку 201 дитина, з них: 52 дитини – сироти, 101 дитина позбавлена батьківського піклування, 43 - які опинилися у складних життєвих обставинах, чиї батьки ухиляються від виховання дітей, 5 дітей – стосовно яких скоєно насильство в сім’ї. Створені електронні бази обліку дітей цих категорій. Проводиться інформаційна та роз’яснювальна робота щодо нових форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2015 року прийнято рішення про всиновлення 30 дітей та 9 дітей влаштовано під опіку/ піклування. В місті функціонує один дитячий будинок сімейного типу і дві прийомні сім’ї, в яких виховується 16 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
За рахунок коштів міського бюджету у 2015 році виплачено 146 дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, кишенькові кошти на суму 180,7 тис. грн.
Допомогу та профілактичну роботу з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надають фахівці міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. При Центрі працює цілодобова спеціалізована служба «Телефон довіри  15-50».
Депутати жваво обговорювали звіт про виконання програми. Дійшли висновку, що у проекті «Програми підтримки сім’ї» на новий період, що уже розробляється, потрібно передбачити покращення її фінансового забезпечення, щоб допомога від влади міста доходила до значно більшої кількості тих хмельницьких родин, котрі її потребують.
alt

Головуючий на засіданні секретар міської ради Михайло Кривак звернув увагу керівників профільних управлінь на необхідність організації літнього оздоровлення у місті Хмельницькому дітей із порідненого міста Старобільська, що на Луганщині. Також доручив вивчити питання обміну для оздоровлення дітей між містом Хмельницьким та грузинським містом Руставі, меморандум про співпрацю із яким у березні, під час візиту хмельницької делегації до Грузії, підписав міський голова Олександр Симчишин.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02