Конкурс на найкреативнішу велопарковку оголошено у Хмельницькому
Середа, 20 квітня 2016, 15:56

 

З тим, що велосипед – найкращий спосіб пересування та альтернатива громадському транспорту погоджуються з кожним роком все більше людей. Поїздки на велосипеді – економічні, екологічні та корисні для здоров’я. Стрімке зростання популярності двоколісного друга спостерігається і в нашому місті.

alt

 
У зеленій залі міської ради під головуванням заступника міського голови Володимира Гончарука відбулась презентація конкурсу на найкреативнішу велопарковку серед підприємців міста. Конкурс організований громадською організацією велосипедистів “Критична маса” за підтримки Хмельницької міської ради. До участі запрошуються керівники підприємств, підприємці, власники кав’ярень, магазинів тощо, які планують встановити велопарковку і тих, в яких вони уже встановлені. Переможців визначатимуть хмельницькі велосипедисти у відкритому голосуванні. Вони отримають безкоштовні рекламні площі від міської ради. Підбиття підсумків та нагородження переможців відбудеться у вересні цього року, під час проведення Днів сталої енергії у місті Хмельницькому.
«Спільно з громадськими активістами презентуємо конкурс на кращу велопарковку в Хмельницькому. Пропонуємо підприємцям взяти в ньому участь і біля магазинів чи інших об’єктів ведення своєї господарської діяльності встановлювати велопарковки. Це такий напівмистецький проект, політ думки – широкий, але хочеться, щоб він був функціональним”, - зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук. – Буде три призових місця, підприємці-переможці конкурсу отримають від міської влади подарунки. Кращі велопарковки презентуємо громадськості».
 
alt
 
Велосипедна інфраструктура – це ознака розвитку міста. Пересування на велосипеді – це не тільки модний тренд, а й проблема, котра потребує швидкого розв`язання. Одним із пунктів пепердвиборчої програми міського голови Олександра Симчишина є облаштування велодоріжок у Хмельницькому. У планах міської влади – будівництво велошляхів у різних мікрорайонах міста, зокрема у найближчих – побудова велодоріжки у парку культури і відпочинку ім. М. Чекмана, на яку уже виготовлється проектно-кошторисна документація.
alt
 
Заступник міського голови Володимир Гончарук наголосив, що міський голова підтримує ініціативи велосипедистів, створено робочу групу і зараз розробляється стратегічний документ розвитку енергозбереження - План дій сталого енергетичного розвитку міста Хмельницького на 2016-2025, одним з важливих напрямків якого є розвиток велоінфраструктури міста. Також на найближчу сесію міської ради для розгляду буде винесено положення про велопарковки.
"Велоінфраструктура це, як правило, велодоріжки. Але якщо на них необхідне велике фінансування, то з велопарковками простіше. Велопарковки хмельницьким любителям двоколісних конів вкрай потрібні і їх є занадто мало. А ті, що існують, часто не відповідають нормам. Хочемо створити певну коаліцію: велогромада, міська влада і бізнес. Ми працюємо зараз над трьома проектами: залучення інвестора для велопарковок у соціально значимих місцях (біля поліклінік, лікарень, вокзалів тощо); проведення конкурсу на найкреативнішу велопарковку серед підприємців міста; облаштування велопарковок біля закладів освіти. Велопарковки в усьому світі ще й арт-об'єкти, які покращують імідж міста. У соцмережах, я переконаний, з'являться фото на їх фоні, і підприємці не лише витратять кошти на виготовлення, а й притягнуть клієнтів до своїх закладів. Ми пропонуємо підприємцям встановити біля себе гарну, креативну і головне - правильну велопарковку. Як результат - виграють усі. Велосипедисти отримають зручні місця стоянки своїх велосипедів, бізнес отримає рекламу, піар і всенародну любов, а місто - трохи більше креативу і яскравих фарб”, - зазначив позаштатний радник міського голови з питань велоінфраструктури Сергій Толстіхін.
Як зазначають організатори конкурсу, велопарковка має бути не тільки оригінальної форми, а й зручною у користуванні. Також вона обов’язково має передбачати можливість зачепити велосипед за раму та переднє колесо. Крім того, велопарковку рекомендують ставити на виду у перехожих та в зоні дії камер відеоспостереження.
alt
 
«Велосипед – транспорт для сучасного міста, а встановлення велопарковки – це спосіб розширити коло клієнтів – розповідає ініціатор конкурсу Афіна Черкезова.  - Зверніть увагу, що велопарковка має бути не тільки зручною у користуванні та надійною, а й незвичайною. Як саме проявлятиметься креативність – вирішувати бізнесменам».
Організатори конкурсу сподіваються, що найближчим часом в найпопулярніших місцях Хмельницького уже з’явиться декілька сотень велопарковок.
 
alt
 
Ознайомитися з детальними рекомендаціями щодо зручної конструкції велопарковок, а також заповнити заявку для участі у конкурсі можна за посиланням: http://go.km.ua/veloparkovka/. На сторінці реєстрації необхідно буде залишити відомості про підприємство та додати фото вже встановленої креативної велопарковки.
 
Координатори конкурсу:
Cергій Толстіхін. fb.com/tolstikhin.sergey Заступник голови ГО «Критична Маса», радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури, тел. 068-288-56-47, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Афіна Черкезова. fb.com/athenakasspa Ініціатор конкурсу, тел. 098-74-466-98, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02