У міській раді обговорили проблеми малого та середнього бізнесу
Четвер, 21 квітня 2016, 18:24

 

Під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулось перше організаційне розширене засідання оновленої координаційної ради з питань розвитку підприємництва за участю представників малого та середнього бізнесу, керівників підприємств, установ та організацій міста. Мета зібрання – налагодження тісної співпраці влади і бізнесу. Йшлося про забезпечення належних умов для розвитку підприємницької діяльності, сприяння зростанню надходжень до бюджету, залучення інвестицій в економіку міста.

alt

 
У ході дискусійної частини підприємці поділилися своїми проблемними питаннями ведення бізнесу. Серед них - податкове навантаження на заробітну плату, яке є основною причиною ухилення від сплати податків деякими суб'єктами господарювання та використання праці громадян без належного оформлення трудових відносин, дифіцит кваліфікованих робітничих кадрів на підприємствах міста, складність процедур сертифікації товарів і послуг тощо.
Під час засідання координаційної ради президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталія Бєлякова поінформувала присутніх про можливості малого та середнього бізнесу, що відкриваються у зв’язку з набуттям чинності торгової частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Вона запросила представників бізнесу до співпраці з торгово-промисловою палатою, завданням якої є створення сприятливих умов для вітчизняного підприємництва, представлення та захист його інтересів на всіх рівнях, сприяння розвитку прямих зв'язків із зарубіжними партнерами, пошук інвесторів і кваліфікована підготовка інвестиційних проектів, бізнес-планів тощо.
 
alt
 
За результатами засідання усім учасникам заходу рекомендовано долучитися до розробки пропозицій у напрямку створення сприятливих умов для підприємницької діяльності, підвищення соціальних стандартів та наповнення бюджету міста.
З метою вивчення бізнес-клімату в обласному центрі серед присутніх підпримців проведено опитування, результати якого будуть враховані при розробці Стратегії розвитку міста Хмельницького до 2025 року.
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02