До уваги педагогічних працівників!
П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:33

 

Відповідно до рішення тридцять сьомої сесії Хмельницької міської ради від 30.04.2014 року №6 оголошується відбір претендентів на призначення персональних премій Хмельницької міської ради для кращих педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького. Документи претендентів оформляються відповідно до Положення про персональні премії Хмельницької міської ради для кращих педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького та приймаються до 30 травня 2016 року за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 53, каб.28 (тел. 65-77-51).
Засідання комісії щодо призначення персональних премій відбудеться 8 червня 2016 року о 1400 в приміщенні управління освіти (вул. Грушевського, 53).
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про персональні премії Хмельницької міської ради для кращих педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів
 міста Хмельницького
 
1. Загальні положення
1.1.    Персональні премії Хмельницької міської ради призначаються щорічно рішенням сесії Хмельницької міської ради для кращих педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького (далі премії), творча робота яких здобула широке визнання і вносить великий вклад у справу навчання та виховання підростаючого покоління, з метою їх матеріальної підтримки і заохочення до подальшої професійної діяльності.
1.2.  Педагогічним працівникам дошкільних,  загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького, які працюють за основним місцем роботи, що підпорядковуються управлінню освіти Хмельницької міської ради,  призначається 40 премій терміном на один рік на конкурсній основі, але не більше, ніж два рази підряд:
-        учителям, учні яких стали переможцями ІV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, інших Всеукраїнських конкурсів, що проводяться Міністерством освіти і науки України;
-        педагогічним працівникам, вихованці яких стали переможцями Всеукраїнських спортивних змагань, конкурсів,фестивалів дитячої художньої самодіяльної творчості;
-        лауреатам обласного та Всеукраїнського конкурсів «Вчитель року», інших професійних конкурсів, які проводить Міністерство освіти і науки України;
-        педагогічним працівникам, які розробили авторські підручники, програми та методики, є авторами освітніх навчальних телевізійних програм та авторами посібників, що отримали Гриф Міністерства освіти і науки України чи видані ліцензованими видавництвами.
1.3.  При призначенні премій враховуються результати творчої роботи кандидатів за попередні 2 роки.
 
2. Функції комісії щодо призначення персональних премій Хмельницької міської ради для педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького
2.1. Для організації роботи з розгляду, відбору та висунення претендентів на призначення премій створюється комісія щодо призначення персональних премій Хмельницької міської ради для педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького (далі комісія), яку очолює заступник міського голови з гуманітарних питань. До складу комісії входять: депутати міської ради, зокрема, голова постійної комісії з гуманітарних питань міської ради, начальник управління освіти, заступники начальника управління освіти, голова міського комітету профспілки працівників освіти і науки, завідуюча науково-методичним центром управління освіти, керівники міських методичних та творчих об’єднань вчителів міста, представники батьківської громадськості дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.
2.2.  Склад комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради.
2.3. Керівництво роботою комісії здійснює голова комісії, у разі його відсутності – заступник голови комісії. Веде  протокол засідання відповідальної секретар комісії.
2.4. Комісія зобов’язана не пізніше, ніж за 30 днів до засідання надати інформацію в засоби масової інформації про відбір претендентів для призначення премії та опублікувати зміст Положення про персональні премії Хмельницької міської ради для педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького.
2.5.  Комісія проводить засідання щорічно до 10 червня поточного року.
2.6.  Засідання комісії є правочинним, якщо на ньому присутні не менше, як дві третини її складу.
2.7. Організаційне забезпечення роботи комісії здійснює управління освіти                        Хмельницької міської ради.
2.8.  Члени комісії беруть участь у її роботі на громадських засадах.
2.9. Рішення про призначення премій приймається таємним голосуванням більшістю голосів від загальної кількості членів комісії.
2.10. Комісія має право змінювати кількість премій в залежності від досягнень та має право призначити не всі премії.
2.11. Рішення комісії оформляється протоколом, який підписується усіма присутніми на засіданні комісії. За результатами проведеного конкурсу готується рішення сесії Хмельницької міської радипро призначення премій.
 
3. Порядок призначення персональних премій Хмельницької міської ради для педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста Хмельницького
3.1. Претендентів для призначення премій можуть висувати: педагогічні колективи дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, управління освіти, науково-методичний центр управління освіти, та методичні об’єднання вчителів міста на підставі подання на розгляд комісії.
3.2.   До подання про призначення премій додаються такі документи:
-        розгорнута характеристика претендента на призначення премії, завірена підписом керівника та скріплена печаткою, у якій висвітлюються його досягнення за попередні два роки, з обов’язковою інформацією про претендента: прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, домашня адреса, телефон;
-        копія паспорта претендента на премію;
-        копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру;
-        копія дипломів, грамот, які засвідчують перемоги у конкурсах, виставках, олімпіадах, фестивалях, змаганнях різних рівнів;
-        копія рішення про отримання Грифу  Міністерства освіти і науки України;
-        екземпляр підручника, програми, методики, посібника, підготовлених даним педагогічним працівником.
3.3.  Подання щодо претендентів на призначення премій подаються комісії до               30 травнякожного поточного року.
 
4. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою премій
4.1.  Виплата персональних премій здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, передбачених в кошторисі доходів і видатків управління освіти Хмельницької міської ради.
4.2.   Розмір премії складає 50% від мінімальної заробітної плати.

4.3. Щомісячну виплату премій здійснює централізована бухгалтерія закладів управління освіти Хмельницької міської ради та бухгалтерії навчальних закладів міста, відповідно до рішення сесії Хмельницької міської ради з першого вересня поточного року.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02