Оголошується відбір кандидатур для призначення персональних стипендій Хмельницької міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей
П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:29

Відповідно до рішення п’ятдесят другої сесії Хмельницької міської ради від 26.08.2015 року № 6 оголошується відбір кандидатур для призначення персональних стипендій Хмельницької міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей міста Хмельницького. Документи претендентів оформляються відповідно до Положення про персональну стипендію Хмельницької міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей міста Хмельницького та приймаються до 15 травня 2016 року за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 53, каб.28 (т. 65-77-51).   

Засідання комісії щодо призначення персональних стипендій відбудеться 18 травня 2016 року о 1400 у приміщенні управління освіти Хмельницької міської ради (вул. Грушевського, 53).
 
ПОЛОЖЕННЯ
про персональні стипендії Хмельницької міської ради
 в галузі освіти для обдарованих дітей міста Хмельницького
 
1. Загальні положення
1.1.         Персональні стипендії Хмельницької міської ради в галузі освіти обдарованим   дітям міста Хмельницького (далі – стипендії) призначаються відповідно до рішення  Хмельницької міської ради з метою підтримки обдарованих та талановитих учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, стимулювання їх творчості та  засвідчення їх особистих досягнень.
1.2.         Хмельницька міська рада призначає 25 стипендій учням, вихованцям загальноосвітніх  та  позашкільних   навчальних   закладів,   переможцям  Всеукраїнських  учнівських  олімпіад з навчальних предметів,  Всеукраїнських та Міжнародних  конкурсів,  турнірів,   фестивалів,  переможцям   Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учням-членам Малої академії наук України, які мають високі досягнення в навчанні та    мистецтві,  беруть активну участь  в суспільному житті закладу  та міста.
1.3.         Стипендії призначаються у номінаціях:
-     учням, що посіли призові місця на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів;
-     учням, що посіли призові місця на III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;
-     учням-переможцям Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів (крім заочних та інтерактивних), які проводить Міністерство освіти і науки України;
-     вихованцям позашкільних навчальних закладів, які підпорядковуються управлінню освіти, що посіли призові місця на Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах,  фестивалях і спортивних змаганнях, які проводить Міністерство освіти і науки України та Міністерство молоді та спорту України.
1.4.         Стипендії призначаються терміном на один навчальний рік.
 
2.  Порядок призначення стипендій
2.1.   Для  організації роботи  з  розгляду,  відбору  та  висунення  кандидатів  на  стипендію міської ради утворюється комісія з визначення кандидатів для призначення стипендій, яку очолює заступник міського голови з гуманітарних питань. До складу  комісії   входять   депутати   міської  ради, спеціалісти  управління  освіти Хмельницької  міської  ради,  методисти науково-методичного  центру  управління освіти Хмельницької міської ради, працівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, представники батьківської громадськості.
2.2.   Склад комісії щодо призначення персональної стипендії Хмельницької міської  рад затверджується рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради, за пропозицією управління освіти Хмельницької міської ради.
2.3.   Керівництво роботою комісії здійснює її голова, а в разі його відсутності – заступник голови комісії. Веде протокол засідання відповідальний секретар комісії.
2.4.   Комісія зобов’язана не пізніше ніж за 45 днів до засідання надати інформацію в засоби  масової інформації про  відбір кандидатур для призначення стипендій учням загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів освіти міста та опублікувати зміст Положення.
2.5.    Комісія щодо призначення стипендій проводить засідання щорічно до 30 травня кожного поточного року та приймає рішення про призначення стипендій.
2.6.  Засідання комісії вважається повноважним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини її складу.
2.7.    Рішення комісії оформляється протоколом, який підписується всіма присутніми членами комісії, головою комісії, заступником голови комісії, секретарем.
2.8. За поданням управління освіти Хмельницької міської ради постійна комісія з гуманітарних питань або виконавчий комітет виносить пропозицію на розгляд сесії міської ради про призначення стипендій.
 
3. Порядок висування кандидатів
3.1.   Кандидатури учнів для призначення стипендій подають загальноосвітні навчальні заклади та позашкільні навчальні заклади, які підпорядковуються управлінню освіти Хмельницької міської ради, шляхом подання листа-клопотання комісії щодо призначення стипендії.
3.2.   До листа – клопотання про призначення стипендії додаються такі документи:
- розгорнута характеристика учня-кандидата на призначення стипендії, у якій висвітлюються його досягнення, за підписом керівника навчального закладу, де  навчається кандидат, з обов’язковою інформацією про учня: прізвище, ім’я та по  батькові, дата народження, домашня адреса, телефон;
- копія свідоцтва про народження або копія паспорта учня;
- копії дипломів, грамот, які засвідчують перемогу учня-кандидата на стипендію на Всеукраїнських учнівських  олімпіадах з навчальних предметів,  Всеукраїнських та Міжнародних  конкурсах,  спортивних змаганнях, фестивалях,  на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;
- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.
3.3.       Пропозиції щодо кандидатур на призначення стипендій подаються комісії щодо призначення стипендій до 15 травня кожного поточного року.
3.4.     При призначенні персональних стипендій враховуються досягнення учнів-кандидатів на стипендію за поточний календарний рік та період від 15 травня до 31 грудня попереднього календарного року.
 
4. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою стипендій
4.1.   Виплата стипендій здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, передбачених управлінням освіти Хмельницької міської ради в кошторисі.
4.2.   Розмір стипендій складає 300 грн. в місяць і не підлягає індексації протягом  року.
4.3.   Щомісячну виплату стипендій здійснюють бухгалтерії закладів освіти міста впродовж навчального року з 1 вересня до 1 липня.

Управління освіти Хмельницької міської ради проводить фінансування  видатків  на  виплату стипендій обдарованим дітям за рахунок  коштів спеціального призначення.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02