Впровадженню інвестиційних проектів міста сприятимуть іноземні експерти
Четвер, 05 травня 2016, 19:08

 

У сесійній залі міської ради під головуванням заступника міського голови Володимира Гончарука відбулось розширене спільне засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва та ради з питань інвестицій за участю місцевих підприємців, працівників управління економіки, відділу енергоефективності та інвестиційної політики міської ради.
alt
Мета зібрання – визначення переліку інвестиційних проектів (пропозицій) для представлення на workshop EU-Project (Європейський проект), яке відбудеться у третій декаді травня, з метою їх доопрацювання згідно з вимогами європейських фінансових інститутів та донорських організацій для залучення коштів Євросоюзу. Учасники засідання також обговорили питання розвитку інфраструктури міста через відновлення роботи КП «Аеропорт Хмельницький».
Команда італійських експертів, які мають досвід у залученні фінансування ЄС до інвестиційних проектів, готова виступити консультантом для хмельницьких підприємств, які шукають фінансування власних інвестиційних проектів, а також забезпечить аналіз, систематизацію та адаптацію проектів до вимог європейських інституцій.
alt
Як зазначила начальник управління економіки Оксана Новодон, проведення індивідуальних консультацій з визначеним на засіданні колом підприємств щодо підотовки документації для ідентифікації проектів, а також пошук джерел їх фінансування італійськими експертами здійснюватиметься на безплатній основі.
«Це дуже гарна можливість нашим підприємствам напрацювати дійсно якісні інвестиційні пропозиції, - наголосила Оксана Новодон. – Щоб якісно провести цей захід, нам необхідно залучити не менше 20 підприємств. Наразі є 12 пропозицій від 6 підприємств. Це проекти з виробництва лед-світильників, сонячних батарей, з організації збору та переробки пластмаси, будівництва теплично-рибного господарства (з вирощування овочів та риби з подальшою їх переробкою), з модернізації обладнання, впровадження системи управління якістю».
alt
Начальник управління економіки також ознайомила присутніх із заходами (семінарами), що відбуватимуться найближчим часом у Хмельницькій торгово-промисловій палаті, а саме: приїзд 19 травня представників Чеської Республіки, які будуть спілкуватися у плані реалізації кількох муніципальних проектів і мають бажання налагодити співпрацю з підприємцями Хмельницького та зустріч з італійськими експертами, яка відбудеться 25-26 травня.
Міська влада зацікавлена у залученні іноземних інвестицій до Хмельницького, тому запевнила про сприяння підпримцям, керівникам підприємств, установ та організацій міста у підготовці інвестиційних проектів та співпраці з іноземцями. За словами Володимира Гончарука перевага надаватиметься, насамперед, муніципальним проектам, які також будуть представлені іноземним компаніям для залучення коштів Євросоюзу. Серед них – модернізація зовнішнього освітлення міста, утилізація звалищного газу на полігоні твердих побутових відходів, будівництво сміттєсортувального (сміттєпереробного) заводу у місті.
alt
Заступник міського голови закликав підприємців міста активно долучатися до підотовки інвестиційних проектів, які необхідно подати до 16 травня. Доручив управлінню економіки надати усім підприємцям, які бажають долучитися до розробки проектів, уніфіковану форму для їх підготовки.
У ході засідання наголошувалося, що для налагодження привабливого інвестиційного клімату необхідно також відновити роботу Хмельницького аеропорту. Для участі в обговоренні питання щодо відновлення роботи Хмельницького аеропорту було запрошено директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Максима Левицького. Він зокрема проінформував присутніх про стан справ на комунальному підприємстві «Хмельницький аеропорт» Хмельницької обласної ради, про його економічні проблеми та ухвалені рішення обласної ради. Учасники зібрання обговорили першочергові заходи, які потрібно реалізувати для відновлення діяльності аеропорту. Зокрема, необхідність проведення науково-технічної експертизи злітно-посадкової смуги, яка знаходиться в аварійному стані, після проведення якої можна буде напрацьовувати конкретні рекомендації стосовно роботи комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький».
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02