«Наша сила в єдності…»
Середа, 11 травня 2016, 14:42

 

Хмельницька міська «Просвіта» продовжує відеоцикл «Героїчна Україна». Його травнева тема – «Симон Петлюра – лицар української національної ідеї».
До 90-річчя трагедії - вбивства Петлюри в травні 1926 року в Парижі агентом Москви Шоломом Шварцбартом, просвітяни вшановують світлу пам`ять видатного українського державного і політичного діяча.
Ворог, стріляючи в Петлюру, хотів знищити дух та ідею українського народу в боротьбі за незалежність, але він глибоко помилився.
І сьогодні ми сповідуємо ідеали української державності, які заповідав Симон Петлюра.
alt
Про все це йшлося на просвітницькому уроці для учнів 10 класу СЗОШ № 13 імені Михайла Чекмана у світлиці Народного Дому «Просвіти». Слово голови «Просвіти» Зої Діденко було підтверджене унікальною зарубіжною літературою та фільмом «Симон Петлюра».
Вчителька десятикласників Тетяна Саміла відзначила важливість присутності старшокласників саме на таких уроках, які є яскравою ілюстрацією до шкільної програми з історії України.
Просвітницький цикл «Героїчна Україна» передбачає проведення тематичного круглого столу за участю вчителів історії навчальних закладів міста Хмельницького.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02