В місті запрацювало «соціальне таксі»
Середа, 06 липня 2016, 16:57
Відповідно до рішення сесії міської ради від 18.05.2016р. № 73 Про затвердження Положення про порядок надання послуги з перевезення людей на візках («соціальне таксі»), управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради на конкурсній основі визначило виконавця, який надаватиме послуги з перевезення людей на візках.
У місті Хмельницькому кількість людей, що мають інвалідність становить 24902. Найменш захищені з них – це інваліди-візочники.
Метою створення «соціального таксі» – є соціальна адаптація людей з обмеженими фізичними можливостями, їхнє вільне пересування та спілкування, активна взаємодія з містом.
1 липня 2016 року управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради уклало договір з переможцем конкурсу – Хмельницьким обласним благодійним фондом «КАРІТАС» про надання послуг.
Містом курсуватиме автобус, спеціально обладнаний для комфортного перевезення людей на візках. Нова послуга буде доступною для кожного «візочника» та є безкоштовною. Фінсування здійснюватиметься з міського бюджету.
Автобус соціального таксі обладнаний гідравлічною установкою – спеціальною динамічною платформою, яка дає змогу пасажиру плавно потрапити в салон, навіть не встаючи з інвалідного візка. Волонтери – досвідчені працівники «Карітас» – допоможуть людині комфортно розміститись в автобусі та забезпечать надійний супровід впродовж всієї поїздки. В автобусі передбачені два рівні безпеки, є автономне опалення, кондиціонер і телевізор. Таким транспортом можна одночасно перевозити 5 людей з обмеженими можливостями та 10 супроводжуючих.
Аби замовити «соціальне таксі» звертайтесь до БФ «Карітас» за телефоном: 067 323 06 26.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02