У Хмельницькому можна проникнутися красою «Мистецтва шкіри»
Понеділок, 18 липня 2016, 10:11
Понад 50 робіт з різних видів технік художньої обробки шкіри представили майстри народної художньої студії «Рукотвори» та члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Всі автори робіт – хмельничани.
Серед представлених майстрів – рукодільниця Галина Бучківська – автор широкої палітри високохудожніх виробів зі шкіри. Учениця легендарної Ніни Косарєвої, відомої своїм монументальним творчим доробком та власноруч розробленою технікою художньої обробки шкіри.
Захоплюють свіжою оригінальністю роботи майстрині – аматора Галини Клименко, у творчому доробку якої налічуються більше сотні картин. Використовує художниця для картин різноманітні образи. Її роботи визначаються не лише високою майстерність і акуратністю, але й любов’ю до створеного, якою наповнені декоративні композиції.
alt
Картини учнів та свої власні на виставці презентувала й Валентина Ребрік – знана на Поділлі майстер декоративно-прикладного мистецтва. Високопрофесійними та витонченими є її квіткові витвори, де все підкоряється чіткості відтворення форм і вивіреній композиції. Вони через естетичне сприйняття заставляють подивитися на світ, побачити у ньому не утилітарність, а істинну художню красу світу.
alt
Оригінальністю техніки відрізняються об’ємні картини Олени Осадчук, створені в унікальній подобі пазлу, зібраного з найменших кольорових часточок шкіри різного кольору, фактури та товщини, немов калейдоскопом.  Коні на роботах майстрині  настільки реалістичні, що виникає бажання доторкнутися до них рукою.
Ініціатор виставки та керівник народної художньої студії «Рукотвори» – Таїсія Стан. Вона повідомила про перспективи майбутніх та більш масштабних виставок, що будуть проводитися не тільки на теренах України, але й за кордоном.
alt
Виставка діятиме протягом липня  місяця, хмельничани та гості міста мають час побачити дивовижний світ картин зі шкіри. Місце проведення – музей історії міста, вул. Проскурівська, 30.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02