від 14.07.2016 року № 488 "Про внесення змін до рішень виконавчого комітету міської ради та втрату чинності пунктів рішення виконавчого комітету міської ради від 29.02.2016 р. № 173"
Вівторок, 19 липня 2016, 09:58

Україна
Хмельницька міська рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від 14.07.2016 року № 488

 Про внесення змін до рішень виконавчого комітету міської ради та втрату чинності пунктів рішення виконавчого комітету міської ради від 29.02.2016 р. № 173

 

Розглянувши клопотання управління праці та соціального захисту населення, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» із змінами та доповненнями, Постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Внести зміни в рішення виконавчого комітету від 25.12.2008 № 1512 «Про затвердження складу комісії з питань надання населенню субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та втрату чинності рішення виконавчого комітету від 26.10.2006 р. № 766 та п. 1 рішення виконавчого комітету від 28.07.2005 р. № 477», виклавши додаток в новій редакції (додається).

2. Внести зміни в рішення виконавчого комітету від 23.01.2003 р. № 42 «Про затвердження складу комісії з питань надання населенню субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг», виклавши додаток 2 в новій редакції (додається).

3. Визнати такими, що втратили чинність п. 1 та п. 2 рішення виконавчого комітету міської ради від 29.02.2016 р. № 173 «Про внесення змін до рішень виконавчого комітету міської ради та втрату чинності п. 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 10.09.2015 р. № 634».

4. Контроль за виконанням рішення покласти на управління праці та соціального захисту населення, заступника міського голови А. Нестерука.

Міський голова О. Симчишин

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

від 14.07.2016 року №488

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про комісію з питань надання населенню субсидій на відшкодування

витрат на оплату житлово-комунальних послуг

 

1. Комісія виконкому з питань надання населенню субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (надалі - комісія) створюється виконавчим комітетом міської ради.

До складу комісії входять депутати міської ради, керівники або заступники управління житлово-комунального господарства, управління праці та соціального захисту населення, фінансового управління, інших управлінь, організацій, відділів, служб.

Склад комісії затверджується рішенням виконавчого комітету.

2. Комісія організовує свою роботу відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 зі змінами і доповненнями, згідно з Положенням про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117, згідно Порядку призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, Порядку здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/ перебування, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», у відповідності до розпоряджень міського голови, рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень обласної державної адміністрації.

3. Рішення комісії, прийняті в межах її повноважень обов’язкові для виконання всіма підприємствами, установами, організаціями, службами.

3.1. На комісію покладається:

3.1.1 підготовка пропозицій з питань удосконалення системи надання житлових субсидій для розгляду на засіданні виконавчого комітету;

3.1.2 розгляд і прийняття відповідних рішень за заявами, скаргами та пропозиціями, що надійшли до управління праці та соціального захисту населення.

4. В окремих випадках, за рахунок коштів, передбачених для надання субсидій, виходячи з конкретних обставин субсидії можуть призначатися структурними підрозділами з питань соціального захисту населення непрацездатним особам, які проживають самі, на понаднормову площу житла за рішенням комісії. Рішення про призначення (непризначення) субсидій у таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї і переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у такому приміщенні, працевлаштування таких осіб або виникнення в них інших джерел доходів.

5. Субсидія не призначається, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням субсидії без звернення) здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв'язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень.

6. Виходячи з конкретних обставин, що склалися, на підставі рішення комісії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення можуть призначати субсидії, як виняток, у разі наявності умов, зазначених у пункті 5 цього Положення. Рішення про призначення (непризначення) субсидії у таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства. Форма акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства затверджується Міністерством соціальної політики України №95 від 28.04.2004 р.

7. Субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб. В окремих випадках на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла (далі - орендар), якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги, або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію.

У разі смерті особи, якій було призначено субсидію, надання субсидії не припиняється до закінчення опалювального (неопалювального) періоду за умови, що у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані інші особи, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У разі коли у житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки (піклування), субсидія призначається за заявою опікуна (піклувальника) і розраховується виходячи з розміру пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей. У такому випадку розміри пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей, не враховуються до сукупного доходу опікуна (піклувальника) у разі його звернення за призначенням субсидії за місцем реєстрації.

Субсидія не призначається, якщо неповнолітні діти, (крім студентів денної форми навчання, які зареєстровані та проживають у гуртожитках), маючи батьків, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) самі.

8. Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, у тому числі осіб, призваних на строкову військову службу.

Кількість зазначених осіб визначається на початок місяця, з якого призначається субсидія.

У разі коли кількість фактично проживаючих зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб є меншою, ніж кількість зареєстрованих у такому приміщенні (будинку) осіб, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично у ньому проживають, на підставі рішення комісії. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих (довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв'язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку), акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради, акти житлово-експлуатаційних організацій про фактично проживаючих осіб, договори оренди житла в іншому місці). У разі відсутності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, рішення приймається на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

На підставі рішення комісії, прийнятого у порядку, передбаченому абзацом третім пункту 8, підприємства - виробники/виконавці житлово-комунальних послуг не нараховують плату за послуги на осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають у житловому приміщенні (будинку).

Якщо особи, зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), сплачують за житлово-комунальні послуги на розділені особові рахунки, субсидія може призначатися окремо за розділеними особовими рахунками виходячи з кількості зареєстрованих осіб, які сплачують за послуги на такі рахунки, на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Дитячим будинкам сімейного типу ( з моменту їх створення) та прийомним сім’ям, а також сім’ям (крім багатодітних сімей), у яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, субсидія може бути розрахована виходячи з кількості дітей, які фактично проживають у житловому приміщенні (будинку), з урахуванням дітей, які не зареєстровані в ньому, на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

9. Для працездатних осіб (крім осіб, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах і проживають разом з батьками чи іншими членами родини; осіб, призваних на строкову військову службу), середньомісячний дохід яких протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на такий період, у розрахунок субсидії за кожний місяць зазначеного періоду включається місячний дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб у відповідному періоді. В окремих випадках за рішенням комісій для осіб, які проживають у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах, у розрахунок субсидії може включатися місячний дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб у відповідному періоді.

10. У разі коли кількість осіб, зазначених у відомостях про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, відрізняється від кількості осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, для призначення субсидії використовуються дані, зазначені у відомостях про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. У разі відсутності відомостей про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб субсидія призначається на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства виходячи з кількості осіб, зазначених у декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. На підставі такого рішення підприємства-виробники (виконавці) житлово-комунальних послуг нараховують плату за послуги виходячи з кількості осіб, яким призначено субсидію.

11. Якщо громадяни, що перебувають у складних життєвих обставинах, не змогли своєчасно звернутися за призначенням субсидії, на підставі рішення комісії та актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися з дня виникнення відповідного права, але не більше ніж за шість місяців до звернення за призначенням субсидії.

Рішення комісії про призначення в окремих випадках субсидії переглядається у разі зміни складу осіб, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням субсидії без звернення) здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв’язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень. У разі відсутності змін розрахунок субсидії на наступний період здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення без повторного прийняття рішення комісії.

13. Комісія має право включати до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформацію про адресу фактичного місця проживання пільговика.

14. Комісія розглядає подання про призначення (відновлення) або про відмову у призначенні (відновленні) відповідної соціальної виплати.

15. Засідання комісії проводяться в разі потреби, але не рідше, ніж один раз на місяць.

Засідання комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні більше половини її складу.

Рішення комісії приймаються простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні. При рівній кількості голосів «за» і «проти» голос голови комісії є вирішальним.

16. Рішення комісії підписують її голова і секретар.

17. Рішення комісії доводяться до громадян в усній або письмовій формі.

 

Керуючий справами виконавчого комітету Ю. Сабій

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

від 14.07.2016 року №488

 

СКЛАД КОМІСІЇ

Голова комісії:

Нестерук Анатолій Макарович - заступник міського голови.

Заступник голови комісії:

Мельничук Євгенія Степанівна - заступник начальника управлінні праці та соціального захисту населення.

Секретар комісії :

Маршал Людмила Миколаївна - начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління праці та соціального захисту населення.

Члени комісії:

Вишневська Світлана Олександрівна - начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності управління житлово-комунального господарства.

Квасневська Олена Валеріївна - начальник відділу організації працевлаштування населення Хмельницького міського центру зайнятості (за згодою).

Ломако Галина Олексіївна - начальник відділу по розрахунках з населенням контрольно-сервісного центру МКП «Хмельницькводоканал».

Мозолюк Тетяна Юріївна - головний спеціаліст відділу страхових виплат відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (за згодою).

Мот Поліна Сергіївна - заступник начальника фінансового управління, начальник відділу доходів.

Остапюк Світлана Григорівна - заступник директора з економічних питань та збуту МКП «Хмельницьктеплокомуненерго».

Савчук Анна Ярославівна - начальник відділу по розрахунках з населенням КП «Південно-Західні тепломережі».

Самкова Ганна Михайлівна - начальник відділу державних соціальних інспекторів, головний державний соціальний інспектор управління праці та соціального захисту населення.

Скальський Василь Францович - начальник абонентної служби ПАТ «Хмельницькгаз» (за згодою).

Терпяк Наталія Петрівна - заступник начальника відділу грошових виплат та компенсацій управління праці та соціального захисту населення.

Шмигельська Тетяна Веніамінівна - заступник начальника відділу обслуговування громадян управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому (за згодою).

 

 

Керуючий справами виконавчого комітету Ю. Сабій

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02