Міська влада продовжує роботу у напрямку енергоефективності
Четвер, 21 липня 2016, 14:41
Відбулась робоча нарада з представниками USAID. Під час зустрічі обговорили результати проведеного енергетичного обстеження бюджетних будівель Хмельницького, а саме закладів охорони здоров’я та освіти, щодо впровадження заходів з енергоефективності.
 «Ми маємо усі передумови, щоб Хмельницький став найбільш енергоефективним містом в Україні. Зараз у нас і так найнижчий тариф на теплопостачання, але рости ще є куди, тому сподіваюся на співпрацю. В свою чергу хочу подякувати за проведений енергоаудит, ми розуміємо, що це величезна робота. Зараз завдяки вам маємо результат, не витративши жодної копійки з бюджету», – звернувся  до представників USAID Олександр Симчишин.
alt
«Ми задоволені співпрацею з містом Хмельницьким, надалі плануємо розвивати різні напрямки, серед яких і енергетичний менеджмент. Проте найголовніше для нас це підготовка проектів та практичне впровадження саме з енергоефективності, тому що ця сфера є дуже перспективною  та дозволяє заощадити енергоресурси», – наголосив Дмитро Ємельяненко, заступник директора проекту USAID  «Муніципальна енергетична реформа в Україні».
alt
 
20 липня 2016 року сесія міської ради прийняла рішення про намір участі у проекті «Програма розвитку муніципальної  інфраструктури України» Міністерства регіонального розвитку України, шляхом залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку на умовах, визначених Фінансовою угодою щодо проекту, в обсязі до 7,3 мільйонів євро для фінансування проекту «Комплексна термомодернізація бюджетної сфери» серед 31 закладів бюджетної сфери (9 закладів охорони здоров`я, 12 дошкільних навчальних закладів та 10 загальноосвітніх шкіл). Проект передбачає впровадження комплексу енергозберігаючих заходів, спрямованих на скорочення обсягів споживання теплової і електричної енергії та підвищення енергетичної ефективності будівель, включаючи: заміну ламп розжарювання на енергозберігаючі лампи; встановлення аераторів на водопровідні крани або заміна кранів; облаштування індивідуального теплового пункту (ІТП) з погодним регулюванням; теплоізоляцію трубопроводів та засувок систем теплопостачання; гідравлічне регулювання системи опалення; термомодернізацію зовнішніх стін; заміну вікон на двохкамерні металопластикові; утеплення зовнішніх вхідних та балконних дверей; термомодернізацію дахового перекриття. В рамках реалізації проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» консультантами проекту спільно з відділом енергоменеджменту проведено обстеження 31 бюджетної установи (66 закладів), та підготовлено попереднє техніко – економічне обґрунтування проекту «Комплексна термомодернізація бюджетної сфери», яке презентували на зустрічі.
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02