Безкоштовне навчання основам програмування у сучасній бібліотеці
П'ятниця, 22 липня 2016, 09:51

 

21 липня 2016 року у центральній міській бібліотеці презентували проект Technology Nationта відбулося вручення сертифіктів першій групі випускників курсу у м. Хмельницькому.
Проект Technology Nation стартував у березні 2016 року у центральній бібліотеці Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи. Навчання проводять волонтери – фахівці з ІТ-технологій: викладачі Хмельницького національного університету та ІТ-академії Circle Web Group.
Куратор проекту у м. Хмельницькому Ковальчук Сергій, к.т.н., доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХНУ, розповів: «Проект у Хмельницькому реалізується за підтримки міської влади. У першій групі навчалися люди різних професій. Вони навчилися базовим навичкам створення сайтів, веб-дизайну, познайомилися  з базами даних, основами об’єктно-орієнтованого програмування. Зареєструватися на наступні курси можна на сайті BrainВasket(http://brainbasket.org/),  або звернутися у центральну міську бібліотеку за адресою вул. Подільська, 78».
alt
Даний курс дозволить всім бажаючим отримати ІТ-освіту світового рівня та вивчити основи найбільш популярних мов програмування, що дасть слухачам хороший базис для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері.
Привітати випускників прийшов секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак, який наголосив, що за ініціативи міської ради формується Стратегія розвитку міста Хмельницького і важливо, щоби якомога більше було ІТ-грамотних й технологічно підготовлених хмельничан.
alt
Тамара Козицька, директор міської централізованої бібліотечної системи зазначила: «Протягом трьох років будуть проводитися безкоштовні курси у Хмельницькому, а бібліотека перетвориться на хаб з офлайн-навчання програмуванню. Для цього представниками проекту для бібліотеки виділено 15 комп’ютерів, фліпчарт. Навчання групи проходить три місяці, включає 9 лабораторних робіт та фінальний проект. Важливо, щоб якнайбільше хмельничан дізналися про таку унікальну можливість та змогли отримати нові знання».
Довідка
Програму Technology Nation запустив фонд BrainBasket. Безкоштовний курс з основ програмування створений на базі навчальних матеріалів університетів Гарварда, Стенфорда і Массачусетського технологічного інституту (МТІ). Перший етап програми Technology Nation – навчання груп по 15 чоловік в 22 навчальних центрах на базі бібліотек 22 міст України. Кількість центрів планують довести до 100. А кількість випускників програми в рік – до 40 тисяч.

Партнерами програми виступають адміністрація Президента України, компанії «Microsoft Україна», «Навігатор» і громадська організація «Вікно можливостей», покликана підвищити рівень комп’ютерної грамотності населення.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02