У Хмельницькому вдруге відбудуться Дні Сталої Енергії
Вівторок, 09 серпня 2016, 17:11

У рамках святкування Дня міста, у Хмельницькому вже вдруге проводитимуться Дні Сталої Енергії, які заплановані на 19-25 вересня. Дні Сталої Енергії – це комплекс заходів, які дають можливість звернути увагу мешканців міста на необхідність ощадливого ставлення до енергоресурсів та виховати свідомого споживача енергії. Під головуванням заступника міського голови Володимира Гончарука відбулось засідання робочої групи з організації та проведення Днів Сталої Енергії у нашому місті. Члени робочої групи обговорили попередній план заходів та внесли ряд пропозицій.

alt

«Дні Сталої Енергії – це комплекс заходів, які з кожним роком мають набирати все більших і більших масштабів. Проведенням цих заходів ми підтверджуємо те, що хочемо бути екологічними, енергонезалежними й на рівні з іншими містами Європейського Союзу», - зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук.
Зокрема, упродовж тижня, з 19 до 25 вересня, заплановано провести відкриті уроки з енергоефективності та енергозбереження у загальноосвітніх закладах міста, години спілкування «Економне використання та збереження енергоресурсів», показ мультиплікаційних фільмів на еко-теми, оповідання казок у дошкільних навчальних закладах, екскурсії для студентів вищих навчальних закладів міста на підприємствах, які використовують енергозберігаючі технології. Окрім цього, буде оголошено конкурс хештегу #ДніСталоїЕнергії у соціальних мережах, організовано виставку “Енергоефективне обладнання, матеріали та технології” за участю підприємств міста й області, а також  "круглий стіл", семінари, тренінги тощо.
Під час Днів Сталої Енергії працюватимуть ресурсний центр об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та інформаційні кіоски “Будь енергоефективним”, де проводитимуться конкурси для дітей, розповсюджуватимуться інформаційні матеріали та надаватимуться консультації з енергоефективності.
У мікрорайонах міста будуть встановлені мобільні пункти зі збору небезпечних відходів від населення (використаних батарейок, відпрацьованих енергозберігаючих лампочок, термометрів).
Також планується провести відкритий чемпіонат міста з велоспорту на шосе, присвячений Дням сталої Енергії, в рамках святкування Дня міста та багато інших цікавих заходів.
На наступному засіданні, яке відбудеться в кінці серпня, члени робочої групи розроблять остаточний варіант плану заходів з проведення Днів Сталої Енергії у місті з урахуванням усіх озвучених пропозицій.
alt
Нагадаємо, 15 липня минулого року Хмельницька міська рада приєдналась до Європейської ініціативи “Угода мерів”, яка має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади (муніципалітети) в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням.
Підписанти Угоди Мерів взяли на себе добровільні зобов’язання випередити загальноєвропейські вимоги ЄС стосовно скорочення викидів CO2 щонайменше на 20% шляхом запровадження в себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії. 
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02