Developed by JoomVision.com
Хмельничан та гостей міста запрошують на фотовиставку «Моя країна в «Східному партнерстві»
Понеділок, 22 серпня 2016, 09:26
З нагоди 25-річчя Незалежності України в Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва 23. серпня о 16.00 відкривається Міжнародна виставка «Моя країна в «Східному партнерстві». Презентуючи свої роботи, з ювілеєм Незалежності Україну вітають фотографи з шести країн, що входять в ініціативу «Східне партнерство»: Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Білорусі, України.
В експозиції 53 світлини. Цікавим є те, що фотомитці презентують не тільки власну країну, а й представлять свій незвичайний погляд на сусідів. На виставці багато фотографій, присвячених Україні.  Це роботи не тільки українських авторів. Мета виставки — показати, якою бачать Україну в інших країнах «Східного партнерства». 
alt
Відповідно, можна побачити і світлини українських фотографів, зроблені в Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії і Молдові. Можливо, десь будуть стереотипи, а десь, навпаки, повна несподіванка, зовсім інший ракурс. Виставка представляє «Східне партнерство» як різноманітний регіон зі своїми особливостями, з безліччю поки що не вивчених куточків, несподіваних зустрічей, історій і доль.
Більшість фотографій, які представлені на вернісажі, були зроблені під час фотопленерів «Моя країна в «Східному партнерстві». Вони проводилися з серпня по жовтень минулого року в кожній з шести країн регіону для переможців творчих національних конкурсів, як професіоналів, так і фотоаматорів.
alt
Подібні фотовиставки пройшли в Києві, Мінську, Баку, Кишиневі, Єревані і Тбілісі.  Їх організація, а також проведення фотопленерів і конкурсів «Моя країна в «Східномупартнерстві» стали можливими завдяки проекту «Увага, посмішку!». Фінансування для проекту надає Європейський Союз у рамках програми «Східного партнерства» «Культура».
alt
Головна мета проекту «Увага, посмішку!» — забезпечити розвиток фотографії, яка представляє «Східне партнерство» як єдиний, але одночасно різноманітний і динамічний регіон, привабливий для туристів і інвесторів. Завдяки ініціативі і професійні фотографи, і любителі мають більше можливостей для співробітництва в регіоні «Східного партнерства». Ці виставки також були приурочені до Європейського Року Розвитку 2015, який покликаний підкреслити роль Європейського Союзу в створенні умов для розвитку в країнах-сусідах ЄС і по всьому світу.
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02