Першокласники, які виховуються у сім'ях опікунів, отримали подарунки від міської влади
П'ятниця, 26 серпня 2016, 16:28

Напередодні нового навчального року секретар міської ради Михайло Кривак зустрівся з п’ятьма дітьми, які виховуються у сім’ях опікунів і цього року йдуть до першого класу. Трьох хлопчиків і двох дівчаток та їх опікунів запросили до міської ради, аби вручити подарунки в урочистій обстановці. Секретар міської ради переказав вітання від міського голови Олександра Симчишина, привітав маленьких школяриків з початком навчання і вручив ранці з комплектами шкільного приладдя: зошитами, альбомами для малювання, фарбами, кольоровим папером та іншими канцтоварами, необхідними для навчання.

alt

 
Як вчитель за фахом і колишній директор однієї з шкіл міста Михайло Михайлович побажав майбутнім першокласникам бути старанними учнями та гідно крокувати стежками країни знань.
«Першого вересня ви підете до школи, будете вчитися, учителі вас вчитимуть різним мудростям. Сподіваємось, що ці портфелі і все, що знаходиться у них вам допоможуть зробити перші кроки на дорозі до знань», - зазначив Михайло Кривак, звертаючись до дітей.
У свою чергу, на знак подяки, маленькі першокласники продекламували секретарю міської ради та рідним вірші.
Колективне фото нагадуватиме їм про цю зустріч.
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
Довідково
До Дня знань всім дітям під опікою, піклуванням, вихованцям дитячого будинку сімейного типу, прийомних сімей за кошти з бюджету міста сформовано подарунки - канцтовари, потрібні для навчання, та організовано цікаві заходи, які відбудуться 30 серпня у Палаці творчості для дітей та юнацтва. Діти переглянуть концертну програму, підготовлену їхніми ровесниками, візьмуть участь у конкурсах.
Щороку зменшується кількість вихованців інтернатних закладів області з числа мешканців міста у зв¢язку з влаштуванням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сім¢ї усиновлювачів, опікунів і піклувальників, на альтернативні форми сімейного виховання. Зменшується і кількість дітей, які набувають статусу позбавлених батьківського піклування.
Наразі у Хмельницькому в сім'ях опікунів та піклувальників виховується 134 дитини. Протягом 2015 року влаштовано під опіку 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2016 р. – 7.  
Держава здійснює повне забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які користуються державними пільгами: безкоштовний проїзд у міському транспорті (на підставі єдиного квитка), безкоштовне харчування в школах, першочергове забезпечення підручниками, безоплатне утримання у дошкільних навчальних закладах, відвідання культурно-розважальних заходів, забезпечення безоплатними юридичними послугами, щорічне оздоровлення.
Допомога на дітей, над  якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить два прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку. Крім того, щомісяця дітям зазначених категорій виплачується додаткова грошова допомога на кишенькові витрати у розмірі 150 грн з коштів місцевого бюджету.
За кошти державного, обласного та міського бюджетів діти під опікою шкільного віку були оздоровлені у літніх таборах відпочинку.
Комплексна програма "Піклування" у м. Хмельницькому передбачає надання грошової допомоги на забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шкільною та спортивною формами.
Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, двічі на рік проходять обов'язкове комплексне медичне обстеження.
Постійно проводяться заходи для дітей вищеназваних категорій: до Міжнародного дня захисту дітей, Новорічних та Різдвяних свят, Дня Святого Миколая, Дня знань.
 
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02