Як розпочався новий навчальний рік і які проблеми з собою приніс говорили під час зустрічі директорів шкіл із представниками влади
Четвер, 08 вересня 2016, 14:22

Кілька місяців тому таке зібрання провели вперше, уже тоді домовилися - подібні зустрічі стануть традицією.  Говорити було про що, адже новацій у галузі освіти Хмельницького цьогоріч багато. 

alt

Так, наприклад, вперше міські школи розпочали свою роботу без так званих "батьківських внесків". З бюджету міста виділили по 100 грн. на кожного учня, щоб раз і назавжди зняти тему потреби у збиранні додаткових коштів. Приємно, що за перший тиждень навчального року до міської ради не надійшло жодної скарги чи інформації про те, що у якомусь із закладів додатково збирають кошти на потреби школи.
Нелегким цьогоріч був процес придбання підручників. Вперше за рішенням Міністерства освіти цим мала займатися кожна школа окремо. У результаті через велике навантаження видавництва не встигають впоратися із обсягами замовлень і затягують доставку підручників на місяць-два. 
alt
 
А от обсягами придбаного за кошти бюджету спортивного приладдя директори шкіл задоволені. Далі попросили розглянути можливість оновлення інструментів у майстернях з трудового навчання.
Задоволені директори шкіл і закупленими за кошти казни мультимедійними комплексами, технікою тощо. За якістю нових парт та стільців для учнів будуть спостерігати.
Цьогоріч всі придбання школи здійснюють через систему "ProZorro". Багатьох бухгалтерів працювати з нею треба вчити. Саме тому керівники навчальних закладів просили організувати такий тренінг для своїх підлеглих.
alt
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02