Скажи «Ні» – зарплаті в тіні
Понеділок, 21 листопада 2016, 11:29

«Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата (так звана „зарплата в конвертах”) – явища, які, на жаль, міцно увійшли в наше життя та набули великих масштабів. Це не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема.

alt

Управління праці та соціального захисту населення, за ініціативи управління Пенсійного фонду Ураїни у місті Хмельницькому провели акцію, метою якої було привернення уваги громадськості до проблем «тіньової» зайнятості.
Участь в акції також взяли працівники управління торгівлі міської ради, Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому, Хмельницького міського центру зайнятості, управління держпраці у Хмельницькій області, Територіального відділення асоціації платників податків України у Хмельницькій області.
Докладніше – у сюжеті МТРК «Місто».
alt
 
25 лютого цього року Виконавчим комітетом Хмельницької міської ради ухвалено рішення «Про створення міської робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати, затвердження Положення про неї та заходів щодо сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати в місті Хмельницькому на 2016 – 2017 роки». Робочу групу очолив  міський голова Олександр Симчишин.
Впродовж року з метою підвищення середнього рівня заробітної плати у роботодавців міста, управлінням праці та соціального захисту населення проведено 22 наради, на яких заслухано 281 суб’єкта господарської діяльності. Організовано та взято участь у 44 обстеженнях 818 суб’єктів господарювання за місцем здійснення діяльності.
Під час обстежень представники робочої групи проводили інформаційно - роз’яснювальну роботу з роботодавцями та вручали «пам’ятки» щодо відповідальності за порушення трудового законодавства.
З найманими працівниками проводилась роз’яснювальна робота з приводу важливості та переваг офіційного працевлаштування, видавались «пам’ятки» про основні права під час перебування у трудових відносинах.
alt
 
alt
 
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02