Про виконання програми розвитку освіти міста та роботу ЖЕКу №2 йшлося на черговому депутатському дні
Середа, 23 листопада 2016, 16:20

Під головуванням секретаря міської ради Михайла Кривака в залі засідань міської ради відбувся інформаційний депутатський день.

alt

У ході засідання депутати заслухали інформацію заступника начальника управління освіти Людмили Корнієцької про виконання рішення п’ятнадцятої сесії міської ради від 29.02.2012 р. №7 «Про затвердження Програми розвитку освіти міста Хмельницького на 2012-2016 роки».
Представник управління детально поінформувала про проведену роботу на виконання розділів цієї програми. Зокрема зазначила, що за період реалізації Програми з міського бюджету виділено майже 71 млн грн на поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти міста. Наголосила, що справжнім проривом у розвитку освіти міста став 2016 рік. З міського бюджету на капітальні, поточні ремонти, придбання було виділено 32,5 млн грн. Вперше виділено понад 2 млн грн на демонтаж та встановлення ледосвітлення в початкових класах усіх загальноосвітніх навчальних закладів. Виконання заходів Програми сприяло частковій заміні технологічного обладнання в дошкільних навчальних закладах; придбанню меблів, проведенню капітальних ремонтів, придбанню кухонного обладнання для сорока дошкільних закладів.
Збільшення бюджетних асигнувань на галузь «Освіта» у 2016 році суттєво зменшило потребу в залученні інших джерел фінансування, в тому числі батьківських та спонсорських внесків.
Реалізація заходів, передбачених Програмою, також сприяла створенню умов для рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами тощо.
alt
Одним із пріоритетних завдань, на вирішення яких спрямована Програма, є формування освітнього середовища, сприятливого для збереження здоров’я учасників навчально-виховного процесу, підвищення рівня фізичного виховання, фізкультурно-оздоровчої роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.
Найпоширенішою проблемою у школярів є викривлення хребта, або сколіоз. Дбаючи про фізичний стан і здоров’я дітей, міська влада планує закупити і встановити у коридорах кожної школи шведські стінки, щоб учні під час перерв між уроками мали можливість займатися активними фізичними вправами, корисними для хребта. Про це повідомила присутня на інформаційному депутатському дні заступник міського голови Галина Мельник. Особливу увагу, за словами Галини Леонтіївни, буде приділено учням початкової школи, яких додатково обстежуватимуть медпрацівники навчальних закладів і водитимуть на безплатні масажі.
alt
У ході інформаційного дня депутати порушували питання повернення навчального корпусу та спортивного майданчика СЗОШ №6, що переданий в користування Хмельницькому університету управління та права. За словами заступника начальника управління освіти це дозволило б розвантажити ліцей №17, частина учнів якого перейшла б навчатися саме у це приміщення, яке також знаходиться у центрі міста. На розгляд міської ради уже надійшло дві петиції щодо цього приміщення. Одна, щоб повернути його СЗОШ №6, друга – залишити у користуванні ХУУПу.
 

alt

Депутати пропонували різні варіанти вирішення проблеми. До прикладу, організувати навчальний процес у корпусі, який орендує ХУУП, у дві зміни – у першу навчатимуться школярі-старшокласники, а в другу – студенти.
«Потрібно знаходити компроміс, домовлятися з керівництвом університету, і вирішувати проблему», - наголосив секретар міської ради Михайло Кривак.
Другим питанням порядку денного інформаційного дня міські обранці ознайомились із роботою ЖЕКу №2.
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02