Developed by JoomVision.com
Хмельницький музей-студія фотомистецтва запрошує на відкриття виставки "Пам'ятки України"
Четвер, 26 січня 2017, 10:56

У 2016 році громадська організація «Вікімедія Україна» вчергове провела українську частину масштабних фотоконкурсів, метою яких є отримання фотографій усіх пам’яток культурної та природної спадщини України під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії – вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони користувачів з усього світу.

Протягом конкурсних місяців у Вікісховище було завантажено 11,5 тисяч фотографій 1897 пам’яток природи України та 36 тисяч фотографій 14 тисяч пам’яток культурної спадщини України.
На  виставці  представлені фотографії, що отримали найвищі оцінки журі та стали переможцями у номінаціях  «Найкраще фото конкурсу» та «Найкраще фото області».
У виставковій залі музею експонується  34 світлини 21 автора, серед яких як професіонали, так і аматори.
 Відкриття виставки відбудеться 26 січня о 16.00 у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Виставка буде діяти до 14 лютого.
Вікіпедія — це вільна енциклопедія, метою якої є забезпечення вільного доступу кожній людині до всіх знань людства. 15 січня їй виповнюється 16 років. Першим був створений розділ Вікіпедії англійською мовою. У січні також відзначають дні народження розділи Вікіпедії кримськотатарською мовою (12 січня — 9 років) та українською (30 січня —13 років).
«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) – міжнародний фотоконкурс, метою якого є збір фотографій природних пам’яток під вільною ліцензією, для того щоб цими світлинами можна було ілюструвати статті у Вікіпедії та інших вікіпроектах. Конкурс також спрямований на захист природи Землі та привернення уваги до проблем збереження природно-заповідного фонду, зокрема в Україні. Міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю» вперше було проведено в 2013 році в Україні, у 2014 році до нього долучилося 16 країн світу, у 2015році – понад 25, у 2016 році конкурс проходив у 24 країнах, 3 роботи з українського топ-10 потрапили до 15 найкращих робіт міжнародного конкурсу.

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) – міжнародний фотоконкурс, метою якого є збір фотографій пам’яток культурної спадщини під вільною ліцензією, для того щоб цими світлинами можна було ілюструвати статті у Вікіпедії та інших вікіпроектах. Конкурс також спрямований на привернення уваги до охорони та збереження пам’яток. Міжнародний конкурс «Вікі любить пам’ятки» вперше було проведено в 2010 році у Нідерландах, наступного року до нього долучилося 18 країн світу, у 2012-му – Україна. У 2016 році країн-учасниць було 42.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02