Петиція із проханням не підвищувати вартість проїзду у маршрутках набрала необхідну кількість голосів
Середа, 25 січня 2017, 19:00

 

Відділ роботи зі зверненнями громадян міської ради повідомляє, що, відповідно до пункту 4.3. "Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді", затвердженого рішенням сесії міської ради від 27.01.2016 року, міському голові направлено для розгляду електронну петицію "Не підвищувати вартість перевезення у режимі маршрутного таксі", збір підписів на підтримку якої завершено.
Станом на 25 січня петицію підписали 507 осіб з 500 необхідних.
Текст петиції: "Підвищення вартості проїзду у режимі маршрутного таксі з 3 грн 50 коп. до 4 грн 50 коп., є необґрунтованою. Оскільки не виконуються перевізниками умови і правила перевезення пасажирів: дотримання графіку руху, відповідність транспортних засобів безпеці пасажирів (відстань між сидіннями, технічний стан місць для сидіння пасажирів). Також слід відзначити, порушення перевезення стоячих пасажирів. Підняття проїзду можливе лише після усунення недоліків при перевезенні пасажирів та щодо тих транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів у звичайному режимі.
Звичайний режим роботи - це похвилинний графік руху автобуса по кожній зупинці, через яку він проїжджає, завдяки чому можна спрогнозувати із похибкою в декілька хвилин, коли можна добратись до пункту призначення. Автобус здійснює обов'язкову зупинку, але лише на фіксованих зупинках громадського транспорту. І на такий режим руху, за законодавством, автобуси мають бути не менше 22 сидячих пасажирів.
Маршрутне таксі - це графік відправлення автобусу тільки на кінцевій зупинці і він може їхати дуже швидко, або повільно. Також, завдяки цьому режиму автобус може законно стояти по 10-20 хв. на проміжній зупинці і "загружатись", тому через це мешканцям важко спланувати час добирання до пункту призначення. Також автобусу дозволено зупинятись у будь-якому місці де це не заборонено правилами дорожнього руху".
 
Автор: Коваль Сергій Петрович
Дата початку збору підписів: 13 січня 2017 р.
Згідно з пунктом 4.5. згаданого вище рішення сесії міської ради, міський голова доручить розгляд петиції компетентним виконавчим органам міської ради.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02