Відбудеться Перший щорічний Форум економічного розвитку міста Хмельницького
Четвер, 09 березня 2017, 14:05

Задля розвитку економіки у Хмельницькому, наповнення бюджету міста розпочато діалог між владою і представниками бізнесу. За ініціативи Хмельницької міської ради 27 квітня цього року заплановано провести Перший щорічний Форум економічного розвитку міста Хмельницького «Ринок інновацій та можливостей», на якому будуть розроблені інвестиційні проекти. У Форумі візьмуть участь підприємці та громадські активісти міста й області, представники іноземного бізнесу, міжнародних організацій, мери міст-побратимів Хмельницького, посли іноземних країн в Україні, а також усі, хто зацікавлений у кращому майбутньому міста. Загалом близько 750 учасників.

alt

 
Сьогодні відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та проведення Форуму, який очолив Ігор Ратушний. До комітету також входять представники бізнес-середовища та громадські лідери міста.
Форум економічного розвитку міста Хмельницького має на меті:
-          об’єднати підприємців та інвесторів у баченні спільного майбутнього міста;
-          донести до бізнес-спільноти інформацію про нові доступні можливості, що покращать бізнес-клімат міста;
-          надихнути інноваційно та покращити підприємницький дух.
alt
 
Фокус Форуму співпадає з напрямками економічного розвитку Хмельницького, зростання малого та середнього бізнесу, мунуципальної інфраструктури, урбаністичного життя, освіти та публічної довіри до влади.
Форум економічного розвитку міста Хмельницького проходитиме у формі ТЕD-конференції з 11-ма доповідачами, які мають великий досвід та представляють спектри бізнесу, інвестицій та громадських засад міста.
Тематика заходу перегукується зі стратегічним баченням нашого міста - “Хмельницький – ринок інновацій та можливостей”.
«У зв’язку з тим, що Стратегія міста Хмельницького до 2025 року розробляється як «Хмельницький – ринок інновацій та можливостей”, теми усіх спікерів, які будуть брати участь у Форумі, ми розділили на дві частини: можливість (можливість для представників бізнесу скористатися оним із заходів для того, щоб покращити свої позиції) та інновація (ми надаємо інформацію підприємцям про те, що  вони можуть використовувати у своїй діяльності нові інноваційні підходи),  - зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук під час засідання оргкомітету. – Ми вибрали 11 спікерів і теми, які мають бути озвучені на цьому Форумі. Одним із спікерів на Форумі буде міський голова Олександр Симчишин. Він розповість про різні інфраструктурні проекти, які є сьогодні у місті, про роботу муніципалітету в напрямку покращення діяльності малого та середнього бізнесу, багато інших проектів, які ми сьогодні плануємо».
Передуватиме Форуму старт-вечірка, яка відбудеться 28 березня у приміщенні дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вул. Проскурівська, 65).
«Сподіваємось, що старт-вечірка, на яку будуть запрошені суб’єкти господарювання, представники влади, громадськості, учнівської молоді, засобів масової інформації, стане унікальним заходом. Мета – у спільному контексті виробити бачення і наші конкретні дії з підготовки Форуму,  - зазначила Наталя Бєлякова, член організаційного комітету. – Ми хочемо провести захід, у якому поєднуватимуться досвід і креативне мислення, а також наука, освіта і бізнес задля креативного мислення нашого суспільства, забезпечення довіри влади до бізнесу і бізнесу та громадськості до влади, а найголовніше – зробити усе таким чином, щоб Хмельницький одержав реальний поштовх для дій. Аби усі суб’єкти господарювання, жителі нашого міста, нашого краю зрозуміли, що тільки від нас залежить, яким буде майбутнє наших дітей, нашого бізнесу, міста, регіону і країни в цілому».
Наступне засідання робочої групи відбудеться 11 квітня.
Перший щорічний Форум економічного розвитку міста Хмельницького «Ринок інновацій та можливостей» відбудеться 27 квітня о 9.30 в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького. Початок реєстрації учасників – о 8.00.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02