Живий дух Кобзаревого слова
Четвер, 09 березня 2017, 16:53

Щоберезня Хмельницька міська «Просвіта» за підтримки освітян обласного центру щиро і сердечно пошановує  Тараса Шевченка.

9-10 березня – дві дуже важливі дати для всього українського світу.

alt

Значущість Шевченкових днів цьогоріч була підтверджена, найперше, учнівським конкурсом «Свою Україну любіть» на краще читання патріотичної поезії Кобзаря, якої немає, на жаль, у шкільній програмі.     
У світлиці Народного Дому «Просвіти» зібрались представники всіх навчальних закладів міста Хмельницького.
Вони показали глибоке знання і розуміння невмирущого Шевченкового слова, але найпроникливіше звучало це Слово з уст тих учасників, які стали переможцями.
Конкурсна комісія:  Юлія Сабій – керуюча справа виконавчого комітету Хмельницької міської ради;  Ірина Князюк – методист  департаменту освіти та науки; Світлана  Шумовецька - викладач НАДПСУ ім. Б.Хмельницького; Зоя Діденко – голова Хмельницької міської «Просвіти» визначили найкращих.
alt
А це – Анна Левшун (СЗОШ 24); Ілля Волков (НВК 4); Максим Уткін (СЗОШ 12); Олександр Івасенко і Оксана Мамчур (ЗОШ 21); Дарья Балицька (СЗОШ 1); Анна Чопик (НВК 6).
Почесна гостя Шевченкового свята, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій відзначила, що проведення таких конкурсів саме в Народному Домі «Просвіти», цьому Храмі української душі, - ще один крок до здійснення української мрії Тараса Шевченка не лише в її загальнонаціональному, а й в індивідуальному вимірі.
Привітав учасників конкурсу та їх наставників-вчителів начальник ГУ НП в Хмельницькій області генерал поліції Микола Семенишин, прочитавши разом із конкурсантами поезію Тараса Шевченка «Мені однаково…».
Особливою цікавинкою цьогоріч стало й анкетування «До чи від Шевченка», проведене в ГУ НП в Хмельницькій області та НАДПСУ імені Богдана Хмельницького.
Різними були відповіді на 19 запитань анкети, але одностайне «Ні» на 18-те :  «Якби всі українці частіше зверталися до «Кобзаря», то чи таким був би склад Верховної Ради, і чи послуговувалися б найвищі посадовці мовою іншої держави?».       
alt               

 
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02