Обмінювалися досвідом лідери учнівського самоврядування
П'ятниця, 24 березня 2017, 17:14

Сьогодні у Хмельницькій міській раді побували особливі гості – лідери учнівського самоврядування. Ідея – відвідати місто Хмельницький та обмінятися досвідом у сфері учнівського самоврядування виникла у співпраці департаментів освіти сусідніх міст – Вінниці та Хмельницького. До ініціативи також долучилися активісти учнівського самоврядування з міста Красилова Хмельницької області. Юні вінничани та красилівчани приїхали до нашого міста ще вчора. Управління освіти Хмельницької міської ради спільно з лідерами учнівського самоврядування «Нова генерація міста» та вихованцями гуртка “Юний журналіст” Палацу творчості дітей та юнацтва (керівник Ольга Валькова) підготували для гостей цікаву і насичену програму.

alt
У міській раді активну молодь гостинно зустріла та провела для них цікаву екскурсію керуючий справами виконавчого комітету Юлія Сабій. Під час екскурсії юні лідери змогли дізнатися скільки років Хмельницькому й будівлі, в якій нині діє міська рада, про якісний та кількісний склад депутатського корпусу тощо. Юлія Сергіївна розповіла, що у міській раді вже склалась традиція проведення екскурсій для школярів міста, переможців конкурсів та квестів, які проходять у загальноосвітніх закладах. Окрім того, для останніх влада створила тематичний телевізійний проект.
“У такий спосіб ми прагнемо максимально долучити школярів до роботи міської ради, виховувати у них активну громадянську позицію та розуміння принципів місцевого самоврядування. Це надзвичайно важливо, адже вони — майбутнє нашого міста й України”, — підкреслила Юлія Сабій, звертаючись до гостей.
alt
Активні, креативні та комунікабельні дівчата й хлопці крім екскурсії міською радою взяли участь у регіональному зборі «Школа лідерства», в ході якого обмінялися досвідом волонтерської роботи лідерів, поділилися своїми напрацюваннями та ідеями. Найцікавіші з них планують запровадити у своїх містах. Юнаки і дівчата також побували на екскурсії у музеї-панорамі визволення Проскурова, у музеї-студії фотомистецтва, в приміщенні телерадіокомпанії «Поділля-центр». Також взяли участь у літературній вітальні на колесах: подорожуючи містом спеціальним тролейбусом, читали поезію Ліни Костенко. А ще зустрілися з досвідченим журналістом, головним редактором Видавничого дому “ОГО”, викладачем кафедри журналістики та літературознавства НаУ “Острозька академія”, керівником Школи універсального журналіста Віталієм Голубєвим, який завітав до Хмельницького на запрошення керівника хмельницького гуртка «Юний журналіст» Ольги Валькової. Одним словом, гарно попрацювали, знайшли собі нових друзів, отримали багато позитивних вражень та емоцій і з користю  провели два дні у Хмельницькому.
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02