Зменшення відсоткової ставки стимулює реєстрацію нових підприємців та збільшення надходжень до бюджету Хмельницького
П'ятниця, 07 квітня 2017, 12:17

 

altАби піти назустріч місцевим підприємцям рішенням сесії Хмельницької міської ради було знижено ставку єдиного податку для підприємців міста 2-ої групи з 20% до 15%. При цьому у міський бюджет закладалися чималі ризики.
Тоді, за підрахунками фінансистів, прогнозувалося зменшення кількості платників податку 2-ої групи на 22%, а міський бюджет мав недоотримати від платників податку 2-ої групи 12,5 млн грн.
Проте, аналіз динаміки кількості платників єдиного податку та аналіз виконання бюджету за 3 місяці поточного року показав, що зменшення кількості платників єдиного податку в місті не відбулося, а надходження до міського бюджету від підприємців навпаки зросли.Як повідомив заступник міського голови Андрій Бондаренко, впродовж 1-го кварталу 2017 року кількість підприємців-платників єдиного податку 2-ї групи зменшилась менше, ніж на 2%. «Суттєвого зменшення підприємців 2-ї групи у Хмельницькому не сталося. Більше того, є тенденція до збільшення кількості платників податків: за 1-ю групою на 600 осіб та за 3-ою на 111 суб’єктів», – повідомив посадовець.
Станом на 1 квітня 2017 року надходження єдиного податку з фізичних осіб склали загалом по місту 37,9 млн. грн, а у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшились на 12,6 млн грн, тобто в півтора рази.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02