Хмельничани вшанували пам’ять в’язнів нацистських концтаборів
Вівторок, 11 квітня 2017, 14:20

 

З нагоди  Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів відбулося покладання квітів до братської могили в’язнів колишнього Раківського концтабору “Шталаг-355”, що розташована на території Хмельницької 19-ї ракетної бригади. Віддати данину скорботної пам’яті мільйонам чоловіків, жінок і дітей країн поневоленої Європи, закатованих у гітлерівських «фабриках смерті», прийшли керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, представники влади міста та області, ветерани, військовослужбовці, громадськість міста.
Панахиду за загиблими провів благочинний міста Хмельницького Української Православної Церкви Київського патріархату митрофорний протоієрей Ярослав Рібий.
Лише у нашому рідному місті Проскурові за роки окупації було закатовано і розстріляно понад 81 тисячу осіб, у тому числі майже 65 тисяч військовополонених у концтаборі Ракового. Окрім “Шталагу-355” в окупованому місті була розгорнута ціла мережа фільтраційних та трудових таборів. Діяв вербувальний пункт, з якого на примусові роботи до Німеччини були вивезені понад 1300 молодих проскурівчан. Єврейські квартали міста були оточені в гетто, майже всі жителі якого (понад 9 тисяч чоловік) були розстріляні у жовтні-листопаді 1942 року.
Пам’ять про мужність і незламність, жертовність в ім’я свого народу та рідної землі мільйонів українців буде завжди у наших серцях!
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02