Напередодні Дня перемоги та Дня пам’яті і примирення привітали ветеранів
П'ятниця, 05 травня 2017, 12:42

 

Сьогодні в одному залі зібралися переможці у Другій світовій війні, учасники національно-визвольних змагань та російсько-української війни. Аби віддати глибоку шану та вдячність за їхній подвиг, секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак привітав ветеранів з 72-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
alt

alt

 
Михайло Михайлович подякував від покоління, яке змушене відбиватися від агресора на сході України. «Сьогодні нам як ніколи потрібна єдність, ваша підтримка, нам потрібен ваш героїчний досвід, – звернувся Михайло Кривак до ветеранів. –  І я хочу сказати, що цю підтримку ми усі відчуваємо і безмежно вдячні за ваш героїчний подвиг».
alt
alt
Ветеран Другої світової, генерал-майор танкових військ Бабак Іван Іванович розповів, що йому було 18 років, коли його застала війна. Він добровільно пішов на фронт, захопивши із собою ще десятьох товаришів. Генерал-майор, як і інші ветерани, з гордістю і вдячністю сприймає це свято.
alt
alt
alt
Загалом у Хмельницькому мешкає 149 учасників бойових дій Другої світової війни, 91 інвалід війни, 64 жертви нацистських переслідувань, 2382 учасники трудового фронту, 1505 членів сімей загиблих та померлих ветеранів війни.
 Для реалізації системи заходів щодо соціальної підтримки ветеранів у місті діє Комплексна програма «Піклування» на 2017-2021 роки. У 2016 році 380 ветеранів та інвалідів забезпечені путівками на санаторно-куротне лікування. 15 учасників АТО отримали путівки для санаторно-курортного лікування. Виплачується  надбавка до пенсії членам Проскурівського підпілля, партизанам та колишнім політв’язням і репресованим, яка збільшена   у 2017 році до 500 грн. на місяць. Здійснено виплату щорічної разової грошової допомога до Дня Перемоги ветеранам війни 10367 особам на загальну суму 12,33 млн. грн. Затверджено «Програму соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2016-2017 рр.», діє соціальне таксі та ще низка заходів, спрямованих на покращення життя ветеранів та усіх вразливих верств населення.
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02