Про підготовку до проведення конкурсу на перевезення пасажирів йшлося під час «круглого столу»
Середа, 10 травня 2017, 17:11

У зеленій залі міської ради заступник міського голови Андрій Бондаренко провів засідання за круглим столом з підприємцями-перевізниками з питання організації громадського пасажирського транспорту, перспективного його розвитку та співпраці з контролюючими органами та структурними підрозділами міської ради. У заході взяли участь працівники управління  транспорту та зв’язку міської ради, представники Укртрансбезпеки у Хмельницькій області, Національної поліції, Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому, територіального відділення Антимонопольного комітету.

alt

«Круглий стіл», який проходив у формі конструктивного діалогу, ініціювала Асоціація пасажирських перевізників «Поділля». Учасники «круглого столу» обговорили умови і порядок проведення нового конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та проблемні питання у сфері пасажирських перевезень у місті Хмельницькому.
«У вересні цього року заплановано провести черговий конкурс на пасажирські перевезення, за результатами якого з 1 січня 2018 року маршрути обслуговуватимуть інші перевізники за іншою схемою», - зазначив голова Асоціації пасажирських перевізників «Поділля» Володимир Богачук.
Зокрема перевізників цікавили порядок затвердження та погодження паспортів автобусних маршрутів, процедура проведення та види перевірок автомобільних перевізників,  вимоги до транспортних засобів на майбутньому конкурсі тощо.
alt
Заступник міського голови, куратор транспортної галузі Андрій Бондаренко наголосив що пасажири повинні обслуговуватися комфортно, а вулиці міста мають позбутися транспортних заторів і бути безпечними для пішоходів. Відповідно до нової транспортної мережі Хмельницького заплановано суттєво розвантажити центр міста від накопичення транспорту. У планах міської влади - поступове зменшення маршруток з їх заміною на великогабаритний транспорт, розвиток екологічного виду траспорту (тролейбусів).
Як констатувалося під час заходу, однією з проблем є нелегальне перевезення пасажирів. Нелегальні перевізники завдають шкоди не лише легальним перевізникам, які, як стверджують представники Державної податкової інспекції, справно сплачують податки, а й створюють затори на зупинках громадського транспорту міста й наражають на небезпеку життя і здоров’я пасажирів.
«На сьогоднішній день працівники нашого управління здійснюють рейдові перевірки щодо виявлення нелегальних перевізників. На власників транспортних засобів накладаються штрафи, – зазначив начальник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба.
alt
 
Також порушувалося питання щодо заборони здійснення посадки та висадки пасажирів автобусними маршрутами приміського та міжміського сполучення на зупинках громадського транспорту міста.
З рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради «Про вжиття деяких заходів щодо розвантаження автомобільних доріг міста Хмельницького» можна ознайомитись тут.
Докладніше – у сюжеті МТРК «Місто».
 
alt
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02