20 травня - День Південного Бугу
Вівторок, 16 травня 2017, 11:15

Південний Буг - головна водна артерія міста, це єдина велика річка України, водозбір якої повністю розміщений в межах нашої держави і протікає територією семи областей: Хмельницької, Вінницької, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської.

Бере свій початок Південний Буг на Хмельниччині біля мальовничого села Холодець Волочиського району. Довжина Південного Бугу – 806 км, площа водозбору - 63,7 тис. квадратних кілометрів.
З 2009 року щорічно у третю суботу травня відзначається День Південного Бугу, який у поточному році припадає на 20 травня.
Відзначення Дня Південного Бугу має на меті привернути увагу громадськості до першочергових завдань та віддати належну увагу значенню річок в житті суспільства.
Традиційно, державні і громадські організації, природолюби відзначають цей день проведенням просвітницьких і практичних заходів. У поточному році планується:
15-19 травня - проведення тематичних бесід, присвячених Південному Бугу, із учнями 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста;
17 травня - прибирання берегів річки Південний Буг в межах міста Хмельницького (збір о 12 годині - перехрестя вулиць Кам’янецької та Прибузької);
19 травня - засідання за круглим столом, яке відбудеться об 11.00 годині в приміщенні Хмельницького обласного управління водних ресурсів (вул. Соборна, 29, 5 поверх, актовий зал).

Управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста закликає усіх небайдужих до нашого довкілля, взяти активну участь у акціях, присвячених Дню Південного Бугу.

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02