Developed by JoomVision.com
"Майдан, Любов, війна і не тільки..."
Вівторок, 23 травня 2017, 16:21

 

Хмельницька міська центральна бібліотека запрошує хмельничан на літературне побачення з відомою українською письменницею, громадською діячкою і патріоткою Дарою Корній у літературно-мистецькій програмі "Майдан, Любов, війна і не тільки...". Зустріч відбудеться 25 травня о 14.00 в читальному залі центральної бібліотеки міста Хмельницького за адресою: вул. Подільська, 78.
Захід у Хмельницькому організовують ПП «Промо Люкс», інформаційно-розважальне видання «Вечірні новини» та авторський проект «Літературний туризм» у співпраці з Хмельницькою міською центральною бібліотекою.
alt
Дара Корній (Мирослава Замойська) – українська письменниця, яка працює у жанрі фентезі. Народилася 20 вересня 1970 року в селі Секунь Старовижівського району Волинської області. Середню школу закінчила в селі Княже Сокальського району Львівської області. Вищу освіту здобула на журналістсько-редакторському відділенні Українського поліграфічного інституту у Львові (нині Українська академія друкарства). 
Перший роман письменниці в жанрі фентезі — «Гонихмарник» — було видано у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» у 2010 році. Книга принесла авторці третю премію літературного конкурсу «Коронація слова» 2010 року в номінації «роман», була удостоєна нагороди «Дебют року» від видання «Друг читача» та стала лауреатом премії асамблеї фантастики «ПОРТАЛ-2011» — «Відкриття себе» імені Володимира Савченко. Після публікації першого роману Дара Корній отримала неофіційне звання «української Стефані Майєр».
«Моя донька зачитувалась вампірськими сагами Майєр і щоразу із запалом переказувала мені їх сюжети, — зізнається Дара Корній. — Мене злило те, що українські підлітки захоплюються чужинською міфологією, не здогадуючись навіть, наскільки потужним є пласт рідної української міфології. Гонихмарником прагнула довести, що рідна міфологія нічим не гірша, а навіть краща». 
Другий твір письменниці — роман «Тому, що ти є» — став «Вибором видавців» у конкурсі «Коронація слова – 2011». Роман «Зворотній бік світла» — «Вибір видавців» 2012 року. Перу письменниці також належать книги «Зірка для тебе» (2013), «Зворотний бік темряви» (2013), «Зозулята зими» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2014), «Щоденник мавки» (2014), «Крила кольору хмар» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2015), «Петрусь-химородник» (2015), «Зворотний бік сутіні» (2016), «Зворотній бік світів» (2016).
Дара Корній живе у Львові. Працює в Львівській національній академії мистецтв. Захоплюється дохристиянською міфологією, праукраїнськими віруваннями, етнографією, казками, народною музикою, книгами.
 
Контакти:
Лора Підгірна,
авторка та координатор проекту «Літературний туризм»
(067) 493 56 73
Тамара Козицька,
директор Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи
(067)336 23 22
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Інформація про проект «Літературний туризм»
            Проект «Літературний туризм» діє вже чотири роки і охоплює міста Кам’янець-Подільський, Волочиськ а відтепер і Хмельницький. Автор та координатор проекту – Лора Підгірна, журналіст, письменниця, громадська діячка, голова ініціативної групи ГО «Подільсько-Галицько-Волинська гільдія».
            Мета проекту – організація мистецьких дійств, літературних бранчів та зустрічей читачів невеличких подільських міст з відомими українськими письменниками та літераторами.
            Учасниками проекту за ці чотири роки стали такі відомі майстри літературного слова як Ірен Роздобудько, Дара Корній, Сергій Пономаренко, Богдан Коломійчук, Жанна Куява, Ольга Деркачова, Ярослава Матічин, Богдан Береза, Анна Хома та інші.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02