У міській раді відбувся конкурс з дегазації полігону твердих побутових відходів
Четвер, 15 червня 2017, 15:11

 

У конкурсі з дегазації полігону твердих побутових відходів у Хмельницькому взяли участь дві компанії «Спільне українсько-німецьке підприємство «Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природнього середовища» та компанія «Біогаз ЕНЕРДЖІ».Обидва підприємства мають проекти у інших містах України, відповідають кваліфікаційним вимогам конкурсу й надали усю належну документацію, відповідно до вимог конкурсу.
alt
Українсько-німецьке підприємство в Україні реалізовує 4 проекти. Три з них саме з дегазації полігонів твердих побутових відходів  у Вінниці, Кременчуці та Запоріжжі. Компанія “Біогаз ЕНЕРДЖІ” наразі реалізовує аналогічний проект на Івано-Франківському полігоні.
Сьогодні на конкурсі було розкрито конверт з комерційними пропозиціями компаній. А представники підприємств мали змогу переконати, чому саме їх компанія має видобувати газ на хмельницькому полігоні. Вони надали свої комерційні пропозиції, розрахунки відповіли на питання членів комісії.
Члени комісії мали оцінити конкурсні пропозиції за такими критеріями як надійність учасника, наявність досвіду, найкращі умови використання об’єкта, себто запропонований відсоток винагороди від доходу з продажу електроенергії, виробленого внаслідок спалювання вилученого біогазу, при чому, за умовами конкурсу, він має становити не менше 10%. Також до уваги бралися строки виконання робіт й інші важливі чинники. Усі члени комісії по кожному з критеріїв виставили бали претендентам й за підсумками буде оголошено переможця.
alt
alt
alt
 
Голова конкурсної комісії заступник міського голови Володимир Гончарук переконаний, що ключовим буде саме договір, який заключать з компанією-переможцем. “Яка б з двох компаній не перемогла, головне добре прописати умови договору. Потрібно врахувати усі можливі ризики реалізації договору або ж які санкції очікують компанію у разі невиконання якихось пунктів”.
alt
alt
 
Хто з двох компанії буде реалізовувати проект з дегазації твердих побутових відходів стане відомо 20 червня на засіданні конкурсної комісії.
 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02