від 10.08.2017 року № 542 "Про стан виконання рішення виконавчого комітету від 13.04.2017 року № 224 “Про підведення підсумків фінансово- господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Хмельницького”"
Середа, 16 серпня 2017, 15:28

Україна
Хмельницька міська рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від 10.08.2017 року № 542

Про стан виконання рішення виконавчого комітету від 13.04.2017 року № 224 “Про підведення підсумків фінансово- господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Хмельницького”

 

 

Заслухавши інформацію про стан виконання рішення виконавчого комітету від 13.04.2017 року № 224 “Про підведення підсумків фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади  м. Хмельницького”, виконавчий комітет міської ради відмічає наступне.

За підсумками фінансово-господарської діяльності за I півріччя 2017 року комунальними підприємствами міста отримано збитки у сумі 12671,5 тис.грн. (у I півріччі 2016 року отримано збитки – 10753,3 тис.грн.).

Серед 36 підприємств, що належать до комунальної власності міста Хмельницького, з позитивним результатом спрацювало 19 підприємств, якими отримано прибутків на загальну суму 1935,3 тис.грн. Найбільші прибутки отримали: міське комунальне підприємство - ринок “Ранковий” – 853,0 тис.грн., комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг – 357,0 тис.грн., Хмельницьке комунальне підприємство “Спецкомунтранс» - 151,0 тис.грн.

Збитки отримали 16 підприємств, їх загальна сума склала 14606,8 тис.грн. При цьому, 7214,0 тис.грн. від загальної суми збитків комунальне підприємство “Південно-Західні тепломережі”, 2509,0 тис.грн. - міське комунальне підприємство “Хмельницьктеплокомуенерго”, 2480,0 тис.грн. - міське комунальне підприємство “Хмельницькводоканал”. Від’ємний фінансовий результат зазначених підприємств спричинено невідповідністю тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, на послуги централізованого водопостачання та водовідведення фактичним витратам на їх виробництво (рівень відшкодування тарифів по комунальному підприємству “Південно-Західні тепломережі ” становив 86,2%, по міському комунальному підприємству “Хмельницьктеплокомуенерго” - 93,7%, по міському комунальному підприємству “Хмельницькводоканал” по водопостачанню - 90,6%, по водовідведення - 91,8 %).

Також значні суми збитків отримало комунальне підприємство “Електротранс” - 849,0 тис.грн. та УМК “Будівельник” – 499,0 тис.грн.

Управління житлово-комунального господарства здійснювало контроль за управляючими муніципальними компаніями з питань погашення населенням заборгованості з оплати за послуги по утриманню будинків і споруд та прибункових територій та за дотриманням підпорядкованими комунальними підприємствами фінансової дисципліни в частині своєчасної сплати податків, зборів, внесків та інших обов‘язкових платежів, виплати заробітної плати.

Комунальні підприємства за I півріччя 2017 року збільшили обсяги доходів від виконання додаткових робіт, надання послуг на 13,5 % (1,8 млн.грн.) у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

В цілому комунальні підприємства виконали завдання визначені рішенням виконавчого комітету від 13.04.2017 року №224 “Про підведення підсумків фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Хмельницького” за 2016 рік, окрім розроблення програм розвитку підприємств та перспективних планів.

З метою підвищення ефективності використання комунального майна та покращення показників фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Хмельницького, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Господарським кодексом України, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Інформацію про стан виконання рішення виконавчого комітету від 13.04.2017 року № 224 “Про підведення підсумків фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Хмельницького”, взяти до відома.

2. Галузевим управлінням продовжувати забезпечувати контроль за виконанням підпорядкованими підприємствами доручень, наданих на засіданнях комісії з розгляду питань фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Хмельницького.

3. Управлінню житлово-комунального господарства (В. Новачок):

3.1. Продовжувати щомісячно розглядати роботу управляючих муніципальних компаній з питань погашення населенням заборгованості з оплати за послуги по утриманню будинків і споруд та прибудинкових територій;

3.2.Продовжити контроль за дотриманням підпорядкованими комунальними підприємствами фінансової дисципліни в частині своєчасної сплати податків, зборів, внесків та інших обов’язкових платежів, виплати заробітної плати.

4. Міським комунальним підприємствам в II півріччі 2017 року:

4.1. Забезпечити виконання доручень, визначених рішенням виконавчого комітету від 13.04.2017 року № 224 “Про підведення підсумків фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади  м. Хмельницького”.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету згідно з розподілом обов’язків.

 

Міський голова О. Симчишин

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02