Звернення №4
П'ятниця, 27 жовтня 2017, 14:28

 

Консультативній раді з питань

охорони культурної спадщини

у Хмельницькій області

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, депутати Хмельницької міської ради, відповідно до п.1.ч.2.ст. 11, ст.13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», звертаємось до Вас, шановних членів Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини у Хмельницькій області, у зв’язку зі стурбованістю навколо реконструкції історичного будинку у місті Хмельницькому за адресою: вул. Проскурівська, 32.

Мешканці міста з великим негативом та осудом сприйняли інформацію щодо планів місцевого підприємця здійснити реконструкцію другого поверху старої будівлі у центральній частині міста, а саме через плани надбудови мансардного поверху для розміщення офісних приміщень, що безперечно вплине на автентичність вигляду фасаду цієї історичної будівлі.

На сьогоднішній день більшість історичних будівель по вул. Проскурівській вже зазнали значної зміни саме через надбудову псевдоісторичних мансардних поверхів, які спотворили зовнішній вигляд фасадів та псують естетичну привабливість центральної частини міста. Вважаємо цю проблему терміновою, адже підприємець, що викупив приміщення другого поверху, активно розпочав підготовчі роботи, тому просимо негайно провести публічне засідання (із залученням громадськості та небайдужих хмельничан, депутатів міської та обласної рад) Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини у Хмельницькій області із єдиним питанням порядку денного – повернення статусу пам’ятки культури місцевого значення будівлі по вул. Проскурівській, 32, що унеможливить зміну зовнішнього її фасаду.

В найближчому майбутньому просимо також обов’язково розглянути питання щодо виключених у 2016 році із переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини місцевого значення інших будівель та повернути їм такий статус допоки їх автентичність не була остаточно втрачена.

 

Звернення депутатів Хмельницької міської ради, прийняте на черговій сімнадцятій сесії міської ради 20 вересня 2017 року

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02