Developed by JoomVision.com
ІНФОРМАЦІЯ про роботу Хмельницької міської ради за 2017 рік

 

 

Rada

 

Склад Хмельницької міської ради VІІ скликання налічує 42 депутати. В міській раді зареєстровано 6 депутатських фракцій та одна депутатська група.

Основною організаційною формою роботи міської ради, як представницького органу, є сесійна діяльність та робота постійних комісій.

 

17309757 1863508080571365 7233832504278380317 nimg 3310

 

Усі рішення міської ради, прийняті протягом зазначеного періоду, спрямовані на вирішення найактуальніших питань життєдіяльності територіальної громади, покращення рівня життя її мешканців.

З цією метою було затверджено Стратегію розвитку міста Хмельницького до 2025 року та План дій з реалізації Стратегії розвитку міста Хмельницького на 2017-2020 роки», погоджено проекти регіонального розвитку міста, затверджено Програму співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків м.Хмельницького на 2017-2022 роки, затверджено Програму розвитку підприємництва м.Хмельницького на 2017-2018 роки, метою якої є створення умов для розвитку малого і середнього бізнесу в місті та поліпшення бізнес-клімату взагалі.

Для удосконалення механізмів участі громадян у вирішені місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізації самоорганізації громадян було затверджено нову редакцію Статуту територіальної громади міста Хмельницького.

З метою забезпечення додатковою матеріальною підтримкою малозахищених жителів міста, осіб, які перебувають в складних життєвих ситуаціях та інвалідів було прийнято Комплексну Програму «Піклування» в м.Хмельницькому на 2017-2021 роки. Для створення умов та сприяння всебічному розвитку людей пенсійного віку, реінтеграцію даної категорії людей в активне життя суспільства міською радою було затверджено порядок та умови надання соціально – педагогічної послуги «Університет третього віку».

Важливим було прийняття міською радою рішення «Про надання членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції додаткової пільги в розмірі 50% на оплату житлово-комунальних послуг», що дасть змогу поліпшити соціальну та матеріальну підтримку сімей загиблих учасників антитерористичної операції. Не залишилися поза увагою члени Проскурівського підпілля, партизани, колишні політв’язні і репресовані, яким рішенням сесії встановлено надбавку до пенсії. Велика увага приділяється і дружинам (чоловікам) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, яким надана також додаткова пільга в розмірі 50% на оплату житлово-комунальних послуг. Рішенням міської ради було призначено персональні стипендії Хмельницької міської ради для провідних митців та викладачів шкіл естетичного виховання міста на 2017 рік, які сприятимуть їх матеріальній підтримці і заохоченню до подальшої професійної і творчої діяльності.

Предметом особливої уваги міської ради стало прийняття рішення, яким затверджено порядок забезпечення 50% оплати навчання у вищих навчальних закладах м.Хмельницького для учасників АТО, заснування Почесної відзнаки міського голови «Воля і мужність», метою якої є відзначення жителів міста Хмельницького, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, проявили виняткову волю, мужність та відвагу при виконанні військового обов’язку.

З питань, які потребують вирішення на загальнодержавному рівні, було прийнято 18 звернень, зокрема: до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр - міністра України, Голови комітету з питань правової політики та правосуддя. Серед них: звернення щодо прискорення розгляду та прийняття Закону про антикорупційні суди; звернення щодо заборони навчання дітей у середніх школах Західної України мовою національних меншин, звернення щодо недопущення прийняття Державного бюджету України  на 2018 рік у запропонованій урядом редакції та супровідного до нього проекту змін до Бюджетного кодексу України, звернення щодо передачі мереж водопостачання та водовідведення мікрорайону Гречани, що належать Південно – Західній залізниці у комунальну власність; звернення щодо заборони  продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення та інші.

Відповідно до Статуту міста депутатами міської ради розглянуто 3 місцеві ініціативи. Зокрема, депутати підтримали місцеву ініціативу щодо добудови їдальні до СЗОШ І-ІІІ ступенів №8, продовжує свою роботу створена на сесії міської ради робоча група з вивчення питання щодо створення органів самоорганізації населення в місті Хмельницькому.

  

kom rada 11kom rada 21

 

Прийняттю усіх рішень міської ради передувала робота постійних комісій міської ради. За 2017 рік відбулось 8 пленарних засідань, на розгляд яких виносилось 473 питання, прийнято 458 рішень, 6 засідань колегії міської ради. За пропозиціями постійних комісій та окремих депутатів підготовлено та внесено на розгляд міської ради більша частина усіх проектів рішень. Впродовж звітного періоду проведено 118 засідань постійних комісій міської ради.

Конструктивно працювала у звітному періоді колегія міської ради, до складу якої входять голови постійних комісій та керівники депутатських фракцій і депутатських груп. Колегія на своїх засіданнях досконало вивчала і узгоджувала різні пропозиції, внесені постійними комісіями. Це в свою чергу дало можливість більш продуктивно проводити пленарні засідання і виважено приймати рішення міської ради.

 

dep den 2dep den 1

 

Відповідно до плану роботи міської ради в 2017 році проведено 6 інформаційних депутатських днів. Проаналізовано роботу комунального підприємства «Управляюча муніципальна компанія «Будівельник», комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста, комунального підприємства «Спецкомунтранс», комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького». Депутати ознайомилися з інформацією про оздоровлення та літній відпочинок дітей, про реалізацію медичної реформи в місті Хмельницькому та роботи амбулаторій в мікрорайонах міста. В квітні було організовано виїзний депутатський день в Національну академію Державної прикордонної служби України, де депутати ознайомилися з навчальною матеріально-технічною базою та центром забезпечення навчального процесу у Національній академії, виконали практичні вправи зі стрільби. На одному з депутатських днів депутатів міської ради було ознайомлено з електронною системою подання та оприлюднення декларацій. В порядку контролю на інформаційних депутатських днях було заслухано хід виконання ряд Програм, зокрема:

- Програми соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2016 – 2017 рр.»;

- Програми «Громадські ініціативи» м.Хмельницького на 2016 – 2020 роки»

- Програми сприяння діяльності ОСББ, розвитку самоорганізації співвласників житла у багатоквартирних будинках м.Хмельницького на 2016 – 2018 роки»;

- Правил торгівлі на ринках міста Хмельницького»;

- Програми реалізації молодіжної політики та розвитку фізичної культури і спорту у м.Хмельницькому на 2017 – 2021 роки».

- Програми охорони довкілля м.Хмельницького на 2016 – 2020 роки»;

- Програми розвитку міста Хмельницького у сфері культури на період до 2020 року «50 кроків, що змінять місто».

 

Слід відмітити, що вперше в міській раді було організовано та проведено 2 семінари для депутатів міської ради, які проводив Міжнародний інститут політичної освіти. На семінарах депутати мали змогу детально ознайомитися з питаннями взаємодії органів місцевого самоврядування з громадою, формами, методами та інструментами роботи депутатів місцевої ради та іншими питаннями. Була організована поїздка депутатів міської ради до Черкаської міської ради для обміну досвідом.

На постійному контролі знаходяться рішення, прийняті міською радою. На даний час на контролі знаходиться 309 рішень. На кожній сесії розглядається питання про виконання рішень міської ради.

Не залишилися поза увагою протокольні доручення, висловлені депутатами на пленарних засіданнях та інформаційних депутатських днях. За 2017 рік на пленарних засіданнях депутатами було надано 23 протокольних доручення, з яких 13 доручень виконано, 10 – у стадії виконання.

 

За депутатами, за їх погодженням закріплені виборчі округи. Інформація про місця та години прийому розміщена на офіційному сайті міської ради. З метою тісної співпраці депутатів міської ради з жителями міста та відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» з листопада 2017 року розпочато проведення звітів депутатів перед виборцями. За даний період було організовано та проведено 7 звітів депутатів міської ради, заплановано провести звіти усіх депутатів перед своїми виборцями до кінця першого кварталу 2018 року. Уже прозвітували перед виборцями Коліщак В.В., Болотніков С.П., Собко А.І., Барабаш М.І., Білик О.М., Л.Бірюк, Н.Собко. Як свідчить практика, такі зустрічі дають змогу виборцям вносити пропозиції щодо поліпшення благоустрою і санітарного стану міста, порушувати інші важливі проблеми місцевого значення, а депутатам – інформувати виборців про діяльність в раді, на окрузі.

Широко використовують депутати і таку форму роботи як депутатські звернення. За 2017 рік від депутатів міської ради надійшло 1722 звернення. За їх зверненнями надано матеріальної допомоги 745 малозабезпеченим громадянам містана суму близько 372 800,00 гривень.

Робота депутатського корпусу, прийняті рішення міської ради систематично висвітлюються на сторінках газети “Проскурів”, на офіційному сайті міської ради

 
 

(c) Хмельницька міська рада, виконавчий комітет
(c) Офіційний сайт розроблений і супроводжується ХМКП "Хмельницькінфоцентр"
Використання матеріалів дозволяється за умови обов'язкового посилання на джерело  www.khmelnytsky.com

E-mail:

rada@khmelnytsky.com

Поштова адреса:
вул. Гагаріна, 3
м. Хмельницький
29013, Україна
тел./факс: (0382) 76 45 02